Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


Trush Tv: Όταν η τηλέοραση κάνει life style τη μάχη για τη ζωή

17/11/2016 12:05:19 μμ
Ο Θανάσης Πλεύρης συνεχίζει να δίνει τη μάχη του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Την ώρα που ένας νέος άνθρωπος- ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πλεύρης- δίνει εδώ και πολλά 24ωρα τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, οι τηλεοπτικές εκπομπές κυριολεκτικά οργιάζουν για τους λόγους που οδήγησαν τον 39χρονο πατέρα δύο παιδιών σε κατάσταση σήψης.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του κ. Πλεύρη είναι κρίσιμη αλλά σταθερή ενώ σημειώνεται πως νοσηλεύεται με σήψη από το πρωί της περασμένης Κυριακής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Για τους εντατικολόγους ο χρόνος που περνά στην Εντατική ο ασθενής χωρίς να επιδεινώνεται η υγεία του αποτιμάται ως κέρδος για τον οργανισμό του. Σε ό,τι αφορά τον 39χρονο δικηγόρο τα δυο ιατρικά ανακοινωθέντα των προηγούμενων ημερών επισήμαιναν πως η κατάσταση της υγείας του είναι «ιδιαιτέρως κρίσιμη», πλην όμως το τελευταίο έδωσε έμφαση και στη σταθεροποίηση αυτής της κρίσιμης κατάστασης.

Σημειώνεται πως ο κ. Πλεύρης είχε υποβληθεί σε αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα το προηγούμενο διάστημα, όμως η έκβασή τους δεν ήταν η αναμενόμενη. Πιθανολογείται πως συνεπεία αυτών των επεμβάσεων εισέβαλε στον οργανισμό του το δυνατό μικρόβιο (σταφυλόκοκκος) που προσπαθούν να καταπολεμήσουν οι γιατροί.

Η πρώτη αγγειοχειρουργική επέμβαση έγινε στην ιδιωτική κλινική «Mediterraneo» και ακολούθησε άλλη στο Λαϊκό νοσοκομείο. Στην ιδιωτική κλινική ο κ. Πλεύρης εισήχθη για την αφαίρεση κιρσού στο αριστερό κάτω άκρο και δέκα ημέρες αργότερα υποβλήθηκε στο Λαϊκό για παρακέντηση στο ίδιο πόδι. Ωστόσο, δεν είναι εύκολη η χαρτογράφηση της πορείας του μικροβίου που ευθύνεται για τη σήψη, για τη γενικευμένη αντίδραση του οργανισμού του έναντι της λοίμωξης, ούτε μπορεί να εντοπιστεί με ακρίβεια ο χώρος και ο χρόνος που το μικρόβιο εισέβαλε στον οργανισμό του ασθενή -μπορεί να έγινε σε νοσοκομείο μπορεί και εκτός, στην κοινότητα.

Τι αναφέρει η κλινική «Mediterraneo»

Από την κλινική «Mediterraneo» δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης ανακοίνωση για την αγγειοχειρουργική επέμβαση που είχε κάνει ο κ. Πλεύρης. «Ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης υπεβλήθη σε μία προγραμματισμένη από τον θεράποντα ιατρό του μικρή αγγειοχειρουργική επέμβαση στο αριστερό κάτω άκρο, πριν από 4 εβδομάδες περίπου» αναφέρει το νοσοκομείο, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά και με καθυστέρηση λίγων 24ωρων την «εμπλοκή» του στην περιπέτεια υγείας του δικηγόρου.

Τονίζεται, ωστόσο, πώς ο ασθενής «μετά από ολιγόωρη παραμονή εξήλθε από το νοσηλευτήριο σε άριστη κατάσταση, διατυπώνοντας και εγγράφως τις ευχαριστίες του, καθώς και την απόλυτη ικανοποίησή του από το επίπεδο των παρασχεθεισών υπηρεσιών μας» και ξεκαθαρίζεται πως «η παρακολούθηση της πορείας της υγείας του στη συνέχεια δεν πραγματοποιήθηκε στο Mediterraneo Hospital. Για την άσχημη εξέλιξη της ενημερωθήκαμε αιφνιδιαστικά μέσα από δημοσιεύματα».

«Δεν έχουμε πληροφορίες για το τι μεσολάβησε από την έξοδο του κ. Πλεύρη έως την εισαγωγή του σε άλλη ιδιωτική κλινική 22 ημέρες αργότερα. Συνεπώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους πράξεις έγιναν σε Δημόσιο ή άλλο ιδιωτικό Νοσοκομείο και από ποιον, που να προκάλεσαν αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Λυπούμαστε ειλικρινά για την εξέλιξη της υγείας του κ. Πλεύρη, συμπάσχουμε με την αγωνία των οικείων του και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση» καταλήγει το «Mediterraneo».

Νοσοκομειακοί γιατροί : Να σταματήσει το «λάιφ στάιλ» κουτσομπολιό

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με αφορμή τη δημοσιότητα σχετικά με την περιπέτεια υγείας του Θάνου Πλεύρη, διαπιστώνει ιδιαίτερα αρνητικά φαινόμενα που, δυστυχώς επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε φορά που κάποιος επώνυμος ασθενεί.


I. Είναι αυτονόητο πως όταν ο οποιοσδήποτε έχει πρόβλημα υγείας, θα πρέπει όλοι να εύχονται ευοίωνη εξέλιξη και να συμπαραστέκονται στις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών, ανεξάρτητα από την κοινωνική – οικονομική κατάσταση, φυλή, ιθαγένεια ή πολιτική τοποθέτηση του οποιουδήποτε ασθενούς.


II. Είναι απαράδεκτο ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές να επιδίδονται σε «λάιφ στάιλ» κουτσομπολίστικες αναφορές σε προσωπικά δεδομένα του ασθενούς, χωρίς μάλιστα την έγκριση των οικείων του.


III. Ιδιαίτερα απαράδεκτη ήταν πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή 15/11/16 όπου γνωστός δημοσιογράφος συκοφαντούσε με αντιδεοντολογικό τρόπο συλλήβδην τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ αν είχε κάνει, ως όφειλε, στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα θα ήξερε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η αρχική αγγειοχειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική κλινική (χωρίς αυτό, βέβαια, να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία).


IV. Επίσης απαράδεκτη ήταν απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή 15/11/16, όπου επίσης γνωστός δημοσιογράφος επιδόθηκε σε ατεκμηρίωτη «ιατρική λαθολογία», ενώ είναι γνωστό πως καμία απολύτως χειρουργική επέμβαση δεν είναι τελείως ακίνδυνη και πάντα υπάρχει μικρός ή μεγαλύτερος κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών.


Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί από όλα τα ΜΜΕ (διαδικτυακά, ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και έντυπα) να τηρούν σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, έτσι ώστε να προστατεύεται ο σεβασμός προς τον ασθενή, πρώτα και κύρια, αλλά και να μην γίνεται εκμετάλλευση προς άγραν ακροαματικότητας ή προς προώθηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επέκταση των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι προς όφελος των ασθενών, αναφέρει η εταιρεία
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση






Σχετικά άρθρα

«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Με το τραγούδι: «It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)»