Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τρία τα βασικά προβλήματα του αναβαθμισμένου eΔΑΠΥ

2/11/2017 12:19:02 μμ
Ελλείψεις υλικών και λάθη ταλαιπωρούν τους φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η αναβάθμιση του πλατφόρμας του eΔΑΠΥ έχει προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα, τονίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη.

Με την επισήμανση ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προέτρεψε τους φαρμακοποιούς να εκτελούν γνωματεύσεις κατά το διάστημα που το σύστημα δεν λειτουργούσε, αναφέρονται 3 βασικά προβλήματα που προέκυψαν στην καταχώριση των γνωματεύσεων με την επαναλειτουργία του συστήματος:
  1. Από το αναβαθμισμένο σύστημα λείπουν υλικά (που υπήρχαν πριν), π.χ. ταινίες μέτρησης σακχάρου GE 100 (barcode 4710627335749), σκαριφιστήρες GE 50 (barcode 4710627335763), aerochamber ενηλίκων, σκευάσματα ειδικής διατροφής κ.α., και οι φαρμακοποιοί αναρωτιούνται πώς θα τα καταχωρίσουν, εφόσον έχουν ήδη εκτελέσει τις γνωματεύσεις.
  2. Το νέο eΔΑΠΥ ορίζει ως μέγιστη αποδοτέα τιμή για τα σκευάσματα διατροφής τα 400 ευρώ μαζί με ΦΠΑ, ενώ το ορθό είναι 400 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Πότε θα λυθεί αυτό αναρωτιούνται οι εκπρόσωποι του ΦΣΑ.
  3. Το σύστημα δεν επιτρέπει την καταχώριση γνωματεύσεων που υπερβαίνουν τη μέγιστη αποδοτέα τιμή του ΕΟΠΥΥ, διότι έχουν έγκριση ΑΥΣ.
Ο Σύλλογος κλείνει την επιστολή του απαιτώντας την άμεση λύση των προαναφερόμενων προβλημάτων και λαθών του συστήματος, τονίζοντας ότι μετά από 10 ολόκληρους μήνες από την έναρξη του νέου συστήματος, όχι μόνο δεν έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αλλά καθημερινά προστίθενται νέα προβλήματα, ταλαιπωρώντας πολίτες και φαρμακοποιούς.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι ρυθμίσεις στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Σύνολο 233 σκευάσματα παρουσιάζουν προβλήματα επάρκειας






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης