Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Το πρώτο παιδί είναι πιο έξυπνο;

9/2/2017 2:42:44 μμ
Μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στα τεστ μέτρησης του IQ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Το πρώτο παιδί της οικογένειας είναι τελικά και το πιο καλοαναθρεμμένο αφού οι γονείς ασχολούνται μαζί του περισσότερες ώρες καθημερινά δίνοντας του περισσότερα ερεθίσματα, είτε ακουστικά, είτε οπτικά.


Τι σημαίνει αυτό για τη ζωή του;


Αυτή η «διανοητική διέγερση» το καθιστά πιο έξυπνο από το δεύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο αν και το αγαπούν εξίσου, δεν φαίνεται να ασχολούνται τόσο πολύ όσο το πρώτο.


Οικονομολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου ασχολήθηκαν με το ζήτημα και απέδειξαν ότι τα πρωτότοκα παιδιά των οικογενειών επιτυγχάνουν μεγαλύτερα ποσοστά στα τεστ μέτρησης του IQ.

Κατά την διάρκεια της έρευνας εξετάστηκαν δεδομένα από 5000 παιδιά, τα οποία υποβλήθηκαν σε οπτικά τεστ και τεστ λεξιλογίου κάθε δύο χρόνια.

Τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των δεδομένων αυτών έδειξαν πως τα πρωτότοκα παιδιά δέχονταν μεγαλύτερη «προσοχή» από τους γονείς τους, με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγαλύτερη «διανοητική διέγερση».

Όλα τα παιδιά πάντως όπως έδειξε η έρευνα, λαμβάνουν την ίδια συναισθηματική υποστήριξη από τους γονείς τους, ανεξαρτήτως σειράς γέννησης.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο πιθανό να είναι πιο επιτυχημένα και φιλόδοξα από τα αδέρφια τους, ενώ κατά 16% είναι πιο πιθανό να λάβουν ανώτερη μόρφωση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προσφέροντας 100.000 πάνες σε μωράκια που το έχουν ανάγκη
3.500 πολύτεκνες οικογένειες αγκαλιάζει το φετινό Food Drive






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους