Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Το πρώτο αίτημα του νέου προεδρείου του Π.Φ.Σ.

27/7/2017 10:00:48 πμ
Ποιες είναι οι προτεραιότητες της συμμαχίας Θεοδοσιάδη-Βαλτά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η πρώτη κίνηση του νέου προεδρείου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) είναι ένα αίτημα προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη για τους φαρμακοποιούς που πλήγηκαν από το σεισμό στην Κω. Προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα οικονομικά προβλήματά τους, ο νέος Π.Φ.Σ. ζητά την κατά προτεραιότητα πληρωμή των λογαριασμών του ΕΟΠΥΥ και πιο συγκεκριμένα, την ταυτόχρονη εξόφληση των μηνών Μαΐου και Ιουνίου στην επόμενη κατάθεση.


Επίσης ορίστηκε ήδη ο Ιωάννης Τσικανδηλάκης ως εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής που συζητά τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.). Ο κ. Τσικανδηλάκης σήμερα θα παρουσιάσει τις θέσεις του Π.Φ.Σ. για το ρόλο των φαρμακοποιών στην Π.Φ.Υ.

Πρόγραμμα

Οι δύο παρατάξεις, «ΑΕΣΠ» και «Προοπτική για το φαρμακείο του αύριο», που θα συμμαχήσουν στο πλαίσιο του Π.Φ.Σ. για το καλό του κλάδου, έχουν ανακοινώσει το κοινό τους πρόγραμμα για τις διεκδικήσεις που θα αναλάβουν τα Δ.Σ. των επόμενων 3 χρόνων.


Ως κατεπείγουσες προτεραιότητές τους θεωρούν την άμεση αποκατάσταση της καθημερινότητας του φαρμακοποιού με την εξομάλυνση της λειτουργίας του Ε-ΔΑΠΥ και των πληρωμών των αναλωσίμων, την ταχύτατη διαχείριση των ενστάσεων, την άμεση εφαρμογή φίλτρων αλλά και κόφτη στη διαδικασία έκδοσης των γνωματεύσεων και τη διασύνδεση του Ε-ΔΑΠΥ με τα λογισμικά προγράμματα φαρμακείων. Τέλος, θα προχωρήσουν και το θέμα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών.


Στις άμεσες προτεραιότητές τους θέτουν τα εξής:

  1. Τον επανασχεδιασμό των οικονομικών του Π.Φ.Σ. με κριτήριο τη δραστική μείωση των εξόδων του και τη βελτίωση της ανταποδοτικότητας του 0,4%, όπως και με την εφαρμογή κλειστού προϋπολογισμού των εξόδων των μελών του Δ.Σ.
  2. Τη δημιουργία θεσμικού οργάνου επικοινωνίας του Π.Φ.Σ. με τα πρωτοβάθμια όργανα.
  3. Τον επανασχεδιασμό του γραφείου τύπου του Π.Φ.Σ. για την αμεσότερη και ευρύτερη απήχηση των θέσεων και των δράσεών μας.
  4. Την ανάδειξη του blog του Π.Φ.Σ. στο βασικότερο πυλώνα ενημέρωσης του κλάδου.
  5. Την αναβάθμιση του ΙΔΕΕΑΦ που θα αναδείξει τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
  6. Την οικονομική και τεχνική ενίσχυση των Φαρμακευτικών Συλλόγων για στοχευμένες εκπαιδευτικές διαδικασίες με συγκεκριμένο περιεχόμενο, σε θεματικές ενότητες, όπως: Ορθοπεδικά, Γαστροστομίες, Αναπνευστικά κλπ. Οργάνωση και στήριξη Εκπαιδευτικών Συνεδρίων ανά Περιφέρεια και καθιέρωση ζωντανών τηλε-εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε όλους τους Συλλόγους.
  7. Την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης με αντικείμενο τις δυνατότητες δημιουργίας (σε εθελοντική βάση) Δικτύων Φαρμακείων, είτε με τη μορφή συστεγάσεων, είτε με τη μορφή εταιρειών "ομπρέλα", είτε και τα δύο μαζί, που θα δώσουν τη δυνατότητα, η σημερινή θνησιγενής μορφή φαρμακείου να παραχωρήσει τη θέση της σε νέες μορφές σύγχρονων μονάδων, με δυνατότητες διείσδυσης και κάλυψης μεγαλύτερου φάσματος Υπηρεσιών Υγείας. Οι Συνεταιρισμοί θα αποτελέσουν σημαντικό στήριγμα στα βήματα αυτά και μέσα από την ενίσχυσή τους θα βελτιώσουν την παρεχόμενη συνεργατική παροχή υπηρεσιών των φαρμακείων.
  8. Τον ορισμό ορκωτού ελεγκτή, για τον έλεγχο του Π.Φ.Σ. και των θυγατρικών του εταιρειών.
  9. Την επανεξέταση του ζητήματος διαχείρισης των DATA.
  10. Τη ζωντανή μετάδοση όλων των Γενικών Συνελεύσεων (Γ.Σ.).
  11. Την αλλαγή στη διαδικασία των Γ.Σ. του Π.Φ.Σ., παρέχοντας ουσιαστικό βήμα σε κάθε συνάδελφο (εκτός Δ.Σ.) να αναπτύξει τις απόψεις του, αφού θα έχει λάβει γνώση των αποφάσεων και εισηγήσεων του Δ.Σ. - Επανεξέταση του ζητήματος διήμερων Γ.Σ.
  12. Τον προγραμματισμό περιφερειακών συσκέψεων κατά Διοικητική Περιφέρεια με την συμμετοχή του Π.Φ.Σ. και Φαρμακευτικών Συλλόγων για αναλυτική προσέγγιση όλων των προβλημάτων του κλάδου και των τοπικών ιδιαιτεροτήτων.

Οι δύο συνδυασμοί διεκδικούν:

  1. Ανάθεση της βεβαίωσης και είσπραξης του πόρου 0,4% στον Π.Φ.Σ.
  2. Δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου με βάση την έτοιμη μελέτη, που έχει ψηφιστεί από το 2013.
  3. Διάθεση όλων των Φαρμάκων υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία και άμεση υλοποίηση των νομοθετικών ρυθμίσεων για τη δημιουργία μητρώων (registries) ασθενών. Έτσι, εκτός από την αύξηση του κύκλου εργασιών, επιτυγχάνεται και η καλύτερη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα αυτά, η αποτελεσματικότερη διαχείριση των ασθενειών με την καταγραφή των επιδημιολογικών και κλινικών δεδομένων, καθώς και η ορθολογική διαχείριση της φαρμακευτικής δαπάνης.
  4. Νομική κατοχύρωση των φαρμακοποιών για εμβολιασμούς, μετρήσεις σακχάρου και ενεσοθεραπείας μέσα από διαδικασίες πιστοποίησης.
  5. Υπερωριακή αμοιβή.
  6. Νέα νομοθετική ρύθμιση για το ωράριο που να διαφυλάττει το θεσμό διημερεύσεων-διανυκτερεύσεων, ενισχύοντας την ενότητα του κλάδου.
  7. Συνταγογράφηση των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., με μηδενική συμμετοχή του κράτους, στις ηλεκτρονικές συνταγές ΕΟΠΥΥ για την ενίσχυση και ανάδειξη της ιδιότητας του φαρμάκου.
  8. Εξομάλυνση των ελλείψεων φαρμάκων, μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων της διαδικασίας των εξαγωγών, εξασφαλίζοντας την επάρκεια αποθεμάτων.
  9. Διασφάλιση των πληρωμών σε φάρμακα και αναλώσιμα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εντός συμβατικού πλαισίου.
  10. Επίλυση του ζητήματος των μονοσυνταξιούχων.
  11. Ρύθμιση της εκκρεμότητας με ΤΕΑΥΦΕ/ΤΑΥΦΕ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι ρυθμίσεις στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Σε ψήφισμά τους τάσσονται ενάντια στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου