Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσφέρει και πάλι στην Υγεία

9/11/2017 11:47:26 πμ
Ανακοινώθηκαν 68 νέες δωρεές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοίνωσε τις νέες -68 σε αριθμό- δωρεές που εγκρίθηκαν από το Δ.Σ., συνολικού ύψους άνω των 33 εκατομμυρίων, οι οποίες θα αφορούν δράσεις στις τέχνες και τον πολιτισμό, την παιδεία, την υγεία και τον αθλητισμό και την κοινωνική πρόνοια.


Σε ειδική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανακοινώθηκε ότι κατά τους 3 τελευταίους μήνες, οι νέες δωρεές του ΙΣΝ παγκοσμίως αγγίζουν τα 236 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα, αρχικού προϋπολογισμού άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά, από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, μέσω 4.000 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Μόνο για την Υγεία, το Ίδρυμα -από το 1996 που ξεκίνησε τη δράση του μέχρι σήμερα- έχει πραγματοποιήσει δωρεές ύψους άνω των 310 εκατομμυρίων ευρώ.


Σήμερα, προτίθεται να καλύψει το κόστος αγοράς 3 PET/CT προκειμένου να διατεθούν σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς και της αγοράς μονάδων παραγωγής ραδιοφαρμάκων (baby κυκλοτρόνια).

Επιπλέον, το ΙΣΝ εξετάζει την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέους ιατρούς, αναφορικά με την αντιμετώπιση του τραύματος, καθώς και προγραμμάτων καταγραφής, παρακολούθησης και παρέμβασης αναφορικά με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.


Στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην εκδήλωση, ο κύριος Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αναφέρθηκε στην πιθανή συμμετοχή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano, δημιουργού του ΚΠΙΣΝ, στον σχεδιασμό των έργων υποδομών που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι τυχόν συμβολή του διακεκριμένου αρχιτέκτονα και φίλου της Ελλάδας στα έργα θα συμβάλει στην εισαγωγή σε αυτά μιας νέας φιλοσοφίας που εναρμονίζει τους χώρους θεραπείας με το φυσικό περιβάλλον.


O υπουργός Υγείας, κύριος Ανδρέας Ξανθός, δήλωσε: «Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αποτελεί μια εμβληματική παρέμβαση στον πολύ κρίσιμο τομέα της υγείας και της λειτουργίας του συστήματος υγείας της χώρας μας. Με αυτήν την προσέγγιση πραγματικά έχουμε μια επένδυση στη στήριξη και την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και ταυτόχρονα μια επένδυση στην κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια αυτής της χώρας».

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κύριος Παύλος Πολάκης ανέφερε: «Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εντάσσει τη δωρεά του σε έναν συνολικότερο σχεδιασμό που ο τελικός του στόχος είναι ένα ενισχυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων, να προσφέρει υψηλής ποιότητας περίθαλψη με βάση αυτά που μπορεί η επιστήμη σήμερα να προσφέρει δωρεάν, έγκαιρα και αποτελεσματικά για όποιον έχει ανάγκη, εκεί που το έχει ανάγκη».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της