Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Το διευρυμένο ωράριο πρέπει να καλύπτει τις ώρες εφημερίας

23/5/2017 12:20:52 μμ
Παρέμβαση του Π.Φ.Σ. στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

«Το διευρυμένο ωράριο θα πρέπει να συμπίπτει κατ' ελάχιστον με αυτό των εφημεριών, όπως το ορίζει ο οικείος φαρμακευτικός σύλλογος και θα πρέπει να τηρείται για όλο το χρονικό διάστημα που έχει δηλώσει ο φαρμακοποιός» αναφέρεται στο Ν. 4254/2014, με τον οποίο νομιμοποιήθηκε το διευρυμένο ωράριο για τα φαρμακεία, τον Απρίλιο του 2014.

 

Από το νόμο προκύπτει:

  • Δεν μπορεί κάποιο φαρμακείο να λειτουργήσει με διευρυμένο ωράριο και να μην «καλύπτει» την εφημερία που ορίζουν οι κατά τόπους Σύλλογοι.
  • Δηλώσεις ένταξης φαρμακοποιών στο διευρυμένο ωράριο αλλά με ώρες λειτουργίας διαφορετικές από το ωράριο των εφημεριών, δεν θα πρέπει να γίνονται δεκτές.
  • Η Περιφέρεια ουδεμία εξουσιοδότηση και αρμοδιότητα έχει να καθορίσει με απόφασή της διαφορετική διάρκεια του διευρυμένου ωραρίου από το ωράριο των εφημεριών που έχει ορίσει ο οικείος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Αυτά επισημαίνονται από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (Π.Φ.Σ.), και συγκεκριμένα από το νομικό σύμβουλο κ. Ηλία Δημητρέλλο, στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας, με αφορμή φαρμακοποιό που ζήτησε να ενταχθεί στο διευρυμένο ωράριο, αλλά το Σάββατο να είναι ανοιχτό το φαρμακείο του έως τις 14.00 και απευθύνθηκε στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.


Όπως αναφέρει ο κ. Δημητρέλλος, απόφαση του δήμου Βόλου (κατόπιν σχετικής αποφάσεως του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας) ορίζει ως ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων που διημερεύουν το Σάββατο από 08.00πμ. έως 10.00μμ. χωρίς μεσημβρινή διακοπή.

«Συνεπώς […] είναι εσφαλμένη η απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας που όρισε ωράριο λειτουργίας του εν λόγω φαρμακείου το Σάββατο, μικρότερης διάρκειας από εκείνο που έχει ορίσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, και ως εκ τούτου θα πρέπει πάραυτα να τροποποιηθεί.»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη