Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Το Brexit θα στερήσει από τους Βρετανούς τα νέα και καινοτόμα φάρμακα

30/3/2017 2:01:21 μμ
Προειδοποιήσεις από μεγάλη εταιρεία φαρμακευτικών υπηρεσιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η εταιρεία φαρμακευτικών υπηρεσιών Ergomed προειδοποίησε πως η Βρετανία μπορεί να δυσκολευτεί περισσότερο στο να έχει πρόσβαση σε νέα φάρμακα, αφότου αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως υποστήριξε η εν λόγω εταιρεία, οι φαρμακοβιομηχανίες ενδεχομένως θα δίνουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη θεραπειών για την Ε.Ε., αντί για τη μικρότερη αγορά της Βρετανίας, αν το βρετανικό κανονιστικό πλαίσιο αρχίζει να διαφοροποιείται από εκείνο του ευρωπαϊκού μπλοκ, μετά το Brexit.


Σκιαγραφώντας την κατάσταση, η φαρμακευτική υπηρεσία τόνισε «πως μπορεί να ανακύψει μια κατάσταση, κατά την οποία μία εκδοχή του φαρμάκου θα απαιτείται για τη βρετανική αγορά και άλλη θα είναι απαραίτητη για την Ε.Ε.».

Ωστόσο «οι πάροχοι υπηρεσιών, όπως η Ergomed, μπορεί να επωφεληθούν από τις επιπρόσθετες εργασίες που θα απαιτηθούν σε ρυθμιστικό επίπεδο, παρότι θα είναι "βάσανο" για τις φαρμακοβιομηχανίες», τόνισε ο επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας σε οικονομικά θέματα, Stephen Stamp. «Μπορεί ο κόσμος να μην μπαίνει στον κόπο να αναπτύσσει φάρμακα για τη βρετανική αγορά, επομένως η Βρετανία μπορεί να βρεθεί πιο πίσω», ανέφερε το στέλεχος.


Η Ergomed προσφέρει στη φαρμακευτική βιομηχανία υπηρεσίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη φαρμάκων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 50 χώρες.


Πηγή: http://www.voria.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών
Στο πλαίσιο του 14ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών