Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Το βραβείο Έρευνας - Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης απέσπασε το ερευνητικό τμήμα της εταιρείας ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ

13/6/2013 9:52:40 πμ
Η εκδήλωση για τα βραβεία ΕΒΕΑ 2013 πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 12/6 στο Μέγαρο Μουσικής.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Το EMRI, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας, Ανεξάρτητο Ερευνητικό τμήμα της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, διεκδίκησε και κέρδισε το Βραβείο Έρευνας - Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στα Βραβεία ΕΒΕΑ 2013 τα οποία πραγματοποιήθηκαν, την Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος της ΦΑΡΜΑΣΕΡ-ΛΙΛΛΥ στην ομιλία του αφού συνεχάρη όλα τα στελέχη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας, EMRI, ερευνητικού τμήματος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, εξήρε το ρόλο του διευθυντή του EMRI Βαγγέλη Δροσινό και τόνισε ότι «η διάκριση αυτή είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε, έχουμε τη δυνατότητα να επιτυγχάνουμε και να καταγράφουμε υπερβάσεις, στηριζόμενοι στη συστηματική εργασία, στην αφοσίωση στην επιστήμη και στην έμπνευση για την καλύτερη υπηρεσία προς τον άνθρωπο.
Πρέπει επίσης να αναφερθούμε στην τεράστια βοήθεια που μας προσέφερε σε τεχνογνωσία αλλά και επενδύοντας πολλές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, η γιγαντιαία διεθνής Φαρμακευτική εταιρία
Lilly, η οποία είναι και ο μεγαλύτερος πελάτης του EMRI".


Στη συνέχεια ο κ. Δ. Φιλιώτης είπε ότι «όλα αυτά τα 17 χρόνια οι συνεργάτες μου και εγώ, κόντρα στις αντιξοότητες, την άρνηση, την γραφειοκρατία κλπ., προσπαθήσαμε και καταφέραμε αυτό όλο το επιστημονικό έργο που βραβεύεται σήμερα.
Η αποστολή μας είναι να δημιουργούμε και να εξάγουμε αποτελέσματα κλινικής έρευνας, υψίστης τεχνολογίας για τους πελάτες μας.
Τα τελευταία 3 χρόνια, τα δύσκολα αυτά χρόνια, το
EMRI όχι μόνο δεν μίκρυνε, ούτε έμεινε στάσιμο, απεναντίας μεγάλωσε. Η προσπάθεια δε αυτή, για την κλινική έρευνα γενικότερα στη χώρα μας, βοηθήθηκε σημαντικά και από τις εμπνευσμένες ενέργειες του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις κλινικές μελέτες, τ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητού κυρίου Κωνσταντίνου Δημόπουλου».


Ο κ. Σ. Φιλιώτης χαρακτήρισε ως σημαντική εξέλιξη τους τελευταίους μήνες τον εξορθολογισμό και τη ρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου της κλινικής έρευνας στη χώρα μας με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση Σαλμά, η οποία δημοσιεύθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2013 και η οποία θέτει τις προϋποθέσεις για να γίνει η Ελλάδα αυτό που όλοι φιλοδοξούμε, Ευρωπαϊκό Κέντρο κλινικών ερευνών και έρευνας, γενικότερα.

«Ο καρπός όμως, συνέχισε, της έρευνας είναι η καινοτομία, είναι οι νέες θεραπείες, είναι τα νέα φάρμακα. Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια δεν μπόρεσε να ανταμείψει την καινοτομία για τους γνωστούς λόγους».
Και καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό και έκανε έκκληση να επιτραπεί άμεσα η κυκλοφορία των νέων φαρμάκων, προς όφελος των Ελλήνων ασθενών που τα έχουν στερηθεί για περισσότερο από 2 χρόνια.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
18/4/2024 2:42:20 πμSupplement Awards 2024
Διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά από την BOUSSIAS events






Σχετικά άρθρα

Lavipharm: Ολοκληρώνεται η νέα γραμμή παραγωγής διαδερμικών συστημάτων
Μια κατηγορία προϊόντων με αυξημένη ζήτηση
Πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης ο Γ.Κ. Κιοσές
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.
Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί