Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


Το Βασίλειο της Ακακίας!

5/12/2017 4:54:18 μμ
Και η περιπέτεια ξεκινά με τα φώτα σβηστά...
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Όταν είσαι νέος γονιός, το μόνο σίγουρο είναι ότι εκτός από πολλές συγκινήσεις έχεις να αντιμετωπίσεις καθημερινά και δεκάδες προκλήσεις. Και κάθε γονιός έχει να διηγηθεί τις δικές του απίθανες περιπέτειες στην προσπάθεια του να βάλει για ύπνο ένα παιδί που για κάποιο μαγικό και ανεξήγητο λόγο ξεχειλίζει από ενέργεια μετά τις εννέα το βράδυ!


Τις περισσότερες φορές ένα καλό παραμύθι, πέρα από τα επιβεβαιωμένα ψυχολογικά οφέλη που έχει, μπορεί να «σώσει» την κατάσταση.


Τι κάνεις όμως όταν δεν θυμάσαι κανένα παραμύθι εκτός από την «Kοκκινοσκουφίτσα»; Τι κάνεις όταν τα φώτα πρέπει να είναι κλειστά ή χαμηλωμένα και δεν μπορείς να διαβάσεις τίποτα στο σκοτάδι;

Μια πιθανή λύση, για όσους γονείς αντιμετωπίζουν ανάλογα «προβλήματα», δίνει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπούσιος, ο οποίος πρόσφατα έγραψε ένα πρωτότυπο παραμύθι το οποίο και κυκλοφόρησε σε ψηφιακή έκδοση με τον τίτλο: «Το Βασίλειο της Ακακίας».


«Το βιβλίο προέκυψε μέσα από έναν ανορθόδοξο τρόπο», όπως μας εξηγεί ο συγγραφέας. «Επειδή δεν θυμόμουν κανένα παραμύθι ολόκληρο για να πω στο γιο μου, αναζητήσαμε άλλον τρόπο. Φτιάχναμε τις δικές μας ιστορίες. Ήρωες, αντιήρωες, δράκους και ζώα που μπλέκονταν σε διαφορετικές καταστάσεις κάθε φορά. Έτσι γεννήθηκε και η Μπεέττυ. Οι χαρακτήρες συνδιαμορφώνονταν μαζί με το γιο μου, όπως και η πλοκή. Όταν δεν του άρεσε μια εξέλιξη την αφήναμε και αναζητούσαμε άλλη. Από όλες τις ιστορίες που φτιάξαμε, η Μπεέτυ ξεχώρισε κι έτσι αποφασίσαμε να την δημοσιεύουμε και να την μοιραστούμε», σημειώνει ο κ. Μπούσιος.

Λίγα λόγια για το παραμύθι

Το ταξίδι στο «Βασίλειο της Ακακίας» ξεκίνησε. Μια πολύχρωμη στρουθοκάμηλος στην πορεία προς το στόχο της ζωής της αναστατώνει τη ζούγκλα, ενώ μέσα από περίεργες καταστάσεις πέφτει θύμα της κακίας και του φθόνου των άλλων. Πρόκειται για την αγνή και αθώα Μπεέττυ, που οι περιπέτειές της μέχρι να φθάσει στο Βασίλειο της Ακακίας είναι πολλές και οικείες τόσο στον κόσμο της ζούγκλας όσο και στο φυσικό μας κόσμο.

Η Μπεέτυ είναι αντιήρωας. Συναντά τη φιλία αλλά και το χλευασμό. Την αδυναμία αλλά και την περηφάνια. Το φόβο αλλά και την εκπλήρωση του σκοπού της ζωής της. Η αθωότητα, που είναι και το αδύνατο σημείο της για τους άλλους, την οδηγεί σε μεγάλους μπελάδες και περιπέτειες. Ο πύθωνας, η γαζέλα, η αλεπού και η λευκή κουκουβάγια μπαίνουν στη ζωή της κάνοντας την πιο περίπλοκη αλλά και συνάμα συναρπαστική και δραματική. Τα άλλα ζώα του δάσους την πληγώνουν, τις στήνουν παγίδες, όμως μέσα από αυτόν το δύσκολο δρόμο η Μπεέτυ κατανοεί τις δυνατότητές της, γνωρίζει τον εαυτό της. Με μοναδικό όπλο την αδιαπραγμάτευτη αγνότητά της καταφέρνει να φτάσει στον προορισμό της. Που δεν είναι άλλος από το «Βασίλειο της Ακακίας».

Χαρακτήρες του έργου

  • Μπεέττυ, η αθώα πολύχρωμη στρουθοκάμηλος.
  • Ηρακλής, ο χορτοφάγος αφρικανικός πύθωνας.
  • Τασούλα, η χοροπηδηχτούλα γαζέλα.
  • Λάμια, η μαύρη λεοπάρδαλη μάγισσα της ζούγκλας που είναι ιέρεια στον ναό του μεγάλου πνεύματος του δάσους του Μπανταλούνα.
  • Αριμάν, το τρομερό λιοντάρι που είναι ο βασιλιάς της ζούγκλας Τάρταρος.
  • Χθόνιος, Χάροντας, η θρυλική συμμορία που είναι η φρουρά της Λάμιας και αποτελούν το φόβο και τον τρόμο της ζούγκλας.

Επίσης συμμετέχουν: η Λευκή Κουκουβάγια, η Αλεπού, το Όρνιο και οι Ύαινες.


Το ηλεκτρονικό βιβλίο (ebook) κυκλοφορεί ήδη στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες Kobo rakuten, iTunes κ.ά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς






Σχετικά άρθρα

«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Με το τραγούδι: «It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)»