Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Το αντιγριπικό εμβόλιο γεμίζει με κόσμο τα φαρμακεία

8/11/2023 10:59:02 μμ
Παρά τη συνεχιζόμενη καλοκαιρία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αισθητή είναι στους φαρμακοποιούς της χώρας η αύξηση της κίνησης στα φαρμακεία τους από πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν δωρεάν έναντι της γρίπης.

Είναι γεγονός ότι η παρατεταμένη καλοκαιρία δεν ενθάρρυνε μέχρι σήμερα το κοινό να εμβολιαστεί, για αυτό και έως τα τέλη Οκτωβρίου είχαν πραγματοποιηθεί περίπου 750 χιλιάδες εμβολιασμοί, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ πέρυσι το ίδιο χρονικό διάστημα είχαν εμβολιαστεί πάνω από ένα εκατομμύριο. 


Ωστόσο η εικόνα αυτή εντός του Νοεμβρίου φαίνεται να αλλάζει, καθώς φαρμακοποιοί της Αθήνας αλλά και άλλων περιοχών δέχονται πολλές επισκέψεις για τη διενέργεια εμβολιασμών, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που έδωσε και φέτος η κυβέρνηση για τον εμβολιασμό στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή.


Αυτό αναφέρει και ο αντιπρόεδρος του Φ.Σ. Μεσσηνίας, Σταύρος Σταυρόπουλος στον τοπικό τύπο, ο οποίος δήλωσε πως το μέτρο που εφαρμόσθηκε φέτος έχει βοηθήσει αρκετό κόσμο να προσέλθει στα φαρμακεία από την πρώτη κιόλας ημέρα διάθεσης του εμβολίου. «Υπάρχει καλή ανταπόκριση από τον κόσμο. Είναι η πρώτη χρονιά που γίνεται έτσι για όλους», τόνισε ο ίδιος. Αντίστοιχα και ο πρόεδρος του Φ.Σ. Φθιώτιδας Αθανάσιος Γουβάλας, μιλώντας στο Star, είπε: «υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλευση για τον αντιγριπικό εμβολιασμό».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους






Σχετικά άρθρα

Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας
ΦΣΑ: Σε λειτουργία το application για τις εφημερίες
Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους