Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Το αντιεμβολιαστικό κίνημα μετρά θύματα

24/2/2015 10:14:16 πμ
Πέθανε ένα μικρό παιδί από ιλαρά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ένα παιδάκι 18 μηνών πέθανε την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο από την επιδημία ιλαράς που πλήττει τη γερμανική πρωτεύουσα από τον περασμένο Οκτώβριο, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές, επικρίνοντας ταυτόχρονα όσους γονείς δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους πιστεύοντας ότι θα έχουν παρενέργειες. 


Το τοπικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον θάνατο του μικρού αγοριού, χωρίς να διευκρινίσει εάν το μωρό είχε εμβολιαστεί, την ίδια ημέρα που ένα δημοτικό σχολείο της πόλης έκλεισε για προληπτικούς λόγους καθώς είχαν αναφερθεί πολλά κρούσματα της ασθένειας μεταξύ των μαθητών του.


Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Χέρμαν Γκρέχε απηύθυνε έκκληση σήμερα στους Γερμανούς να εμβολιαστούν, καταγγέλλοντας "ορισμένους ανεύθυνους που αντιτίθενται στα εμβόλια και σπέρνουν έναν παράλογο φόβο". "Αυτός που αρνείται να εμβολιάσει το παιδί του δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο το δικό του παιδί αλλά και τα υπόλοιπα", υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ο υπουργός.


Η ιλαρά μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά και νευρολογικά προβλήματα, όπως εγκεφαλίτιδα, που συχνά οδηγούν στον θάνατο.


Σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, η άκρως μεταδοτική ασθένεια έχει προσβάλει 570 ανθρώπους στο Βερολίνο μέσα σε 5 μήνες. Ο ιός έφτασε στο Βερολίνο από τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη -δύο χώρες όπου ξέσπασε επιδημία τον Φεβρουάριο του 2014- μέσω προσφύγων που αναζητούσαν άσυλο στη Γερμανία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προσφέροντας 100.000 πάνες σε μωράκια που το έχουν ανάγκη
Και συμβουλές σχετικά με τον εμβολιασμό






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Τα φάρμακα με hydroxyprogesterone αποσύρονται από την αγορά της Ε.Ε.
Λόγω ζητημάτων ασφάλειας αλλά και αποτελεσματικότητας
WinMedica: Καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την «επιδημία» των καρδιαγγειακών νοσημάτων
Παρουσιάστηκαν στο 50ό ετήσιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών
Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών
Μόνο 1 στις 5 νέες θεραπείες προέρχεται πλέον από την Ευρώπη
Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month