Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής στις 18 & 19 Μαΐου

13/5/2024 12:29:03 μμ
Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με τη συμμετοχή 31 ομιλητών, καθηγητών Φαρμακευτικής και Ιατρικής από τα 3 Τμήματα Φαρμακευτικής της χώρας και από Ιατρικές Σχολές, καθώς και διακεκριμένων επιστημόνων υγείας, θα πραγματοποιηθεί το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, στις 18 και 19 Μαΐου 2024, στο ξενοδοχείο THE MET, στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο διοργανώνει ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα των Τμημάτων Φαρμακευτικής ΑΠΘ, ΕΚΠΑ και Πανεπιστημίου Πατρών και του ΠΦΣ.


Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει 3 στρογγυλά τραπέζια με ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα γαστρεντερολογικά και ορθοπαιδικά μείζονα θέματα καθώς και τη χρήση ψυχοφαρμάκων και τις προκλήσεις τους. 

Επίσης θα αναπτυχθούν θέματα όπως: «Η δυναμική του ελληνικού φαρμακείου στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας» από την Εύη Κορωνίδου, φαρμακοποιό, master of pharmacy, University of Manchester, εκλέκτορα του ΠΦΣ, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΠΦΣ, τα «Τεστ ταχείας ανίχνευσης του καρκίνου του παχέος εντέρου-Αξιολόγηση του ασθενούς υψηλού ρίσκου και πρόληψη της νόσου στο χώρο του φαρμακείου», από τον  Κωνσταντίνο Α. Κάσσανδρο, φαρμακοποιό, Msc, cPhD, εκλέκτορα του ΠΦΣ, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΠΦΣ, εξωτερικό συνεργάτη της Επιτροπής Αξιολόγησης Φαρμάκων και οι «Εμβολιασμοί ενηλίκων στα κοινοτικά φαρμακεία. Στοιχεία από άλλα κράτη και η ελληνική προοπτική» από τον Κωνσταντίνο Λιάρα, φαρμακοποιό, MSc, PhD, Adjunct Faculty UNIC, σύμβουλο Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην PGEU. 


Στο ίδιο συνέδριο οι ομιλητές θα παρακολουθήσουν 15 επιστημονικές ομιλίες, ιατρικού και φαρμακευτικού ενδιαφέροντος. 

Οι φαρμακοποιοί που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο θα μοριοδοτηθούν με 12 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ

 


Περισσότερα εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με κορυφαίους ειδικούς από την Αμερική και την Ευρώπη
Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους






Σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι στο φάρμακο: Ζητούν άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Οι εργοδότες προτείνουν μισθό 30% χαμηλότερο από τη σύμβαση που υπήρχε πριν από 14 χρόνια
Νέο webinar για τη διακοπή καπνίσματος: Μια σύγχρονη πρόκληση και ευκαιρία για τον φαρμακοποιό
Σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών ΣΕΦΑΡ-ΣΥΦΑΡΤ, ΣΥΦΑ Θράκης, ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ και ΠΕΙΦΑΣΥΝ
IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1