Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τις ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης ΜΗΣΥΦΑ, δημοσίευσε το υπ. Υγείας

3/7/2017 10:18:47 πμ
Θα αναγράφονται υποχρεωτικά πάνω στις συσκευασίες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την έκδοση καταλόγου ενδεικτικών τιμών λιανικής πώλησης ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. , που θα ισχύσουν σε όλη την Επικράτεια, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.


Όπως επισημαίνεται στην Υπουργική Απόφαση του Ανδρεά Ξανθού η ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. δεν είναι υποχρεωτική για τα κατά το νόμο δικαιούμενα πρόσωπα διάθεσης των φαρμάκων αυτών.


Στις ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογούν ΦΠΑ . Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, οι ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης διαμορφώνονται ανάλογα μειωμένες για συντελεστή 6% και για συντελεστή 13%.


«Οι Κάτοχοι 'Aδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) και Παραγωγής φαρμάκων υποχρεούνται για όλα τα προϊόντα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. που παράγονται μετά την ανάρτηση του Καταλόγου Ενδεικτικών Τιμών Λιανικής Πώλησης, να αναγράφουν πάνω στην συσκευασία του ανωτέρω φαρμακευτικού προϊόντος την φράση «Ενδεικτική Τιμή Λιανικής Πώλησης» συνοδευόμενη από την τιμή που προκύπτει από τον αναρτημένο κατάλογο του άρθρου 3. Η αναγραφόμενη ως «λιανική τιμή» στις συσκευασίες προϊόντων ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. που έχουν ήδη παραχθεί, ισχύει ως «ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης» κατά την έννοια του άρθρου 86 του ν.4472/2017 (Α?74)», σημειώνεται στην απόφαση.


Δειτε εδώ τις ενδεικτικές τιμές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό