Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Τις ελλείψεις φαρμάκων αναγκάστηκε να παραδεχτεί ο υπουργός Υγείας

10/9/2013 5:29:56 μμ
Σε συνέντευξη τύπου ο 'Αδωνις Γεωργιάδης υποσχέθηκε δωρεάν φάρμακα για άπορους και ανασφάλιστους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Μία μόλις ημέρα μετά το ρεπορτάζ του CNN για τις ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι «ελλείψεις υπάρχουν πράγματι σε ορισμένες περιπτώσεις και θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το φάρμακο, το οποίο ετοιμάζουμε». Στην ίδια συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κώστας Φρουζής, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μίλησε για «ελλείψεις οι οποίες εμφανίζονται κατά καιρούς σε ορισμένα σημεία πώλησης, και όχι στην αγορά συνολικά».


Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι, με τη συμβολή του ΣΦΕΕ, που θα προσφέρει δωρεάν φάρμακα, ο ΙΣΑ και η εκκλησία θα διανέμουν φαρμακευτική αγωγή, σε ανασφάλιστους και άπορους. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, κατά προτεραιότητα τα φάρμακα θα χορηγηθούν σε όσους ήδη έχουν λάβει το δωρεάν εισιτήριο υγείας. Σε αυτή την φάση υπολογίζονται ότι 10.500 ανασφάλιστοι και άνεργοι συμπολίτες μας προμηθεύτηκαν το σχετικό δελτίο υγείας ενώ έχουν υποβληθεί περίπου 34.000 αιτήσεις. Ας σημειωθεί ωστόσο πως και όσοι δεν διαθέτουν το εισιτήριο θα μπορούν να απευθύνονται στην ενορία τους και με το σχετική συνταγή του θεράποντα ιατρού τους να λαμβάνουν τα φάρμακα.


Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο Κωνσταντίνος Φρουζής ανακοίνωσε ότι ο ΙΣΑ και η εκκλησία θα προμηθευτούν τα φάρμακα από τράπεζα φαρμάκων που δημιουργεί ο ΣΦΕΕ. Σύμφωνα με το ΣΦΕΕ, υπάρχει δυνατότητα να διατεθούν περίπου 900.000 φαρμακευτικά σκευάσματα.

Στο 60% παραμένει ο στόχος για τα γενόσημα

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι, μετά τα κίνητρα που δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν, καθώς και στους φαρμακοποιούς.


Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ