Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Τι μαθαίνεις στο παιδί δίνοντάς του δώρα;

22/12/2017 2:29:31 μμ
Οι αξίες της αγάπης, της χαράς και της προσφοράς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η αξία της αγάπης, της χαράς, της προσφοράς, της συνεργασίας, της αμοιβαιότητας, της δημιουργικότητας και της απλότητας είναι μερικές από τις αξίες που μπορούμε να περάσουμε στα παιδιά μας με αφορμή τα χριστουγεννιάτικα δώρα!


Για να περάσουν αυτές οι αξίες, φροντίζουμε να μην εστιάζουμε στο πόσο ακριβό ή μεγάλο είναι το δώρο που προσφέρουμε, αλλά στη χαρά και στην αγάπη που θα του δείξουμε δίνοντάς το.

Αν μάλιστα δείξουμε κι εμείς ενθουσιασμό, όταν λαμβάνουμε κάτι από το παιδί, του περνάμε το μήνυμα της σημασίας της προσφοράς και τη δύναμη που έχει το δώρο να μας κάνει χαρούμενους, είτε το προσφέρουμε είτε το λαμβάνουμε!


Το δώρο επίσης δίνει τη αφορμή να μάθουμε στο παιδί ότι δεν έχει σημασία το δώρο ως αντικείμενο, αλλά η πράξη «δωρίζω». Το παρακινούμε λοιπόν να προσφέρει ή να επιλέξει και το ίδιο δώρα για τους αγαπημένους του, μαθαίνοντας έτσι την αξία της ανταλλαγής και της αμοιβαιότητας. 


Μπορούμε επίσης να προτείνουμε στο παιδί να φτιάξει κάτι με τα χέρια του (μια ζωγραφιά, μια χειροτεχνία) για να δωρίσει σε συγγενείς ή φίλους του. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθησή του, ενώ περνάμε και το μήνυμα της σημασίας της απλότητας!


Η χριστουγεννιάτικη περίοδος αποτελεί επίσης και μία ευκαιρία να πλουτίσουμε την ψυχούλα του παιδιού, εκτός από τη συλλογή των παιχνιδιών του, ενθαρρύνοντάς το να σκεφτεί και να προσφέρει (ίσως κάποια από τα δικά του παιχνίδια) σε παιδιά που δεν έχουν τόσα πολλά, στα παιδιά εκείνα που δεν στάθηκαν τόσο τυχερά… Καλλιεργούμε έτσι μέσα του το αίσθημα του αλτρουισμού.


Τέλος, σύμφωνα με τον Δρ. Λευτέρη Πετρόπουλο, ψυχολόγο στο Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους του «Μαζί για το Παιδί», το δώρο για τα παιδιά αποτελεί δείγμα αγάπης αλλά και ανταπόδοσής της. Εάν το παιδί είναι δώρο ζωής για τους γονείς, το δώρο για το παιδί είναι ένα δείγμα της αγάπης των γονιών, της επιθυμίας τους να το ευχαριστήσουν και ένδειξη του προνομίου των γονιών να ικανοποιούν τις επιθυμίες του παιδιού. Το δώρο προέρχεται από ένα «πλεόνασμα» φροντίδας και αγάπης και αποτελεί ευκαιρία επανασύνδεσης των δεσμών!

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Μια ιδιαίτερη δράση ενόψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους