Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τι γίνεται με τις εφημερίες των διευρυμένων φαρμακείων

31/10/2014 1:41:06 μμ
Διευκρινίσεις από τον Π.Φ.Σ. για τις εφημερίες των διευρυμένων και μη φαρμακείων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


 

Τι γίνεται με τις εφημερίες των φαρμακείων που ακολουθούν διευρυμένο ωράριο; Με αφορμή ερωτήσεων που τέθηκαν στον Π.Φ.Σ., Ο Σύλλογος υπενθυμίζει τους νόμους και διευκρινίζει: Τα διευρυμένα φαρμακεία δεν απαλλάσσονται από τις εφημερίες. Είναι υποχρεωτικές για όλους τους φαρμακοποιούς.

 

Σύμφωνα με τον Π.Φ.Σ., νόμιμη απαλλαγή από τη διημέρευση και τη διανυκτέρευση έχουν εκείνοι με σοβαρούς λόγους υγείας και γίνεται με απόφαση του αρμόδιου Περιφερειάρχη.


Οι παραβάτες μάλιστα, πλην των προβλεπόμενων ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων, τιμωρούνται με απόφαση του αρμόδιου περιφερειάρχη, με πρόστιμο και, σε περίπτωση υποτροπής, με πρόσκαιρο κλείσιμο του φαρμακείου από πέντε (5) ημέρες μέχρι έξι (6) μήνες.

 

Επιπρόσθετα, με απόφαση του υπουργού Υγείας μετά από έλεγχο από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι από υπαιτιότητά τους δεν τηρούν το ωράριο που ορίζεται από τους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους ή το ωράριο που οι ίδιοι έχουν δηλώσει, αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του φαρμακείου για ένα μήνα και σε περίπτωση υποτροπής για έξι μήνες.


Όπως αναφέρει ο Π.Φ.Σ., για τη συμμετοχή στο διευρυμένο ωράριο αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση η πλήρης συμμετοχή του φαρμακοποιού στο πρόγραμμα εφημεριών, χωρίς εξαιρέσεις. Δηλαδή κανείς δεν εξαιρείται της υποχρεώσεως εφημεριών.

Αυτό συνεπάγεται ότι φαρμακοποιός που ζητά την εξαίρεσή του από τις εφημερίες που ορίζει ο οικείος Φαρμακευτικός Σύλλογος, δεν δύναται να συμμετέχει στο διευρυμένο ωράριο ή να λειτουργεί το φαρμακείο του κατά τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, καθώς και το Σάββατο.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο