Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Τι εννοούμε όταν λέμε «αγαπώ τον εαυτό μου»;

16/3/2017 2:53:47 μμ
6 συνήθειες που θα σας βοηθήσουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει ότι "ακούω” τις σκέψεις μου, τις ανάγκες μου και το σώμα μου, γιατί έτσι μπορώ να ακούω πιο ειλικρινά και πραγματικά τους άλλους. Όταν αγαπώ τον εαυτό μου, βλέπω τους γύρω μου με περισσότερη συμπόνια και τους ακούω πιο προσεκτικά.

Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει ότι αποδέχομαι όλα τα συναισθήματα μου θετικά και αρνητικά, γιατί είναι δικά μου. Έτσι αποδέχομαι πιο εύκολα και τα συναισθήματα των άλλων και ζω πιο αρμονικά με τον εαυτό μου και τους γύρω μου.


Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει ότι τον βλέπω με περισσότερη συμπόνια και τον κριτικάρω λιγότερο. Έτσι σταματώ να κριτικάρω και τους γύρω μου, γιατί δεν το έχω ανάγκη και βελτιώνονται οι σχέσεις μου.


Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει ότι δεν τον συγκρίνω, γιατί είναι μοναδικός όπως όλοι οι άνθρωποι είναι μοναδικοί. Απολαμβάνω και αποδέχομαι την μοναδικότητά μου, με τα καλά μου και τα «κακά» μου. Πολλές φορές η σύγκριση γίνεται για να υποτιμήσω τον εαυτό μου και να του πω «δεν είσαι αρκετός» και αυτό δημιουργεί ένα συνεχές αίσθημα έλλειψης. Αν παλιές πεποιθήσεις μου, με οδηγούν σε πράξεις και ενέργειες που δεν μου αρέσουν ή που δεν μου δίνουν χαρά, τότε αποφασίζω να τις αλλάξω, γιατί εγώ το θέλω, και όχι επειδή συγκρίνω το εαυτόν μου με άλλους, ή για να τους ευχαριστήσω.


Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει ότι τον φροντίζω τρυφερά και σε σωματικό επίπεδο. Τρώω πιο υγιεινά και του παρέχω όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που χρειάζονται για να διατηρηθεί με υγεία. Πίνω άφθονο νερό για να είναι ενυδατωμένος. Ασκούμαι για να κρατώ ένα ευλύγιστο και γερό σώμα.


Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει, ότι τον αποδέχομαι έτσι ακριβώς όπως είναι, την παρούσα στιγμή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
Το βραβείο δόθηκε στο πλαίσιο του 14ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού management






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους