Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Τηλεϊατρική: Πώς συμβάλλει στη μείωση κόστους

20/11/2015 1:06:00 μμ
Η σύγχρονη τεχνολογία έχει εν πολλοίς υποκαταστήσει τη συμβατική ιατρική στις ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Η Τζέσικα Ντεβίζερ ξύπνησε ένα βράδυ με έντονο πόνο στα ιγμόρεια και πονοκέφαλο. Σκέφτηκε να πάει στο τμήμα επειγόντων περιστατικών κάποιου νοσοκομείου, αλλά τελικά θεώρησε καλύτερο να κάνει χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Πληκτρολόγησε τα συμπτώματά της και τον αριθμό της πιστωτικής της κάρτας. Επειτα σχεδόν από μία ώρα ο ιατρός εμφανίστηκε στην οθόνη μέσω του Skype. Ο ειδικός κοίταξε την ασθενή του, της έθεσε κάποια ερωτήματα και της ανακοίνωσε ότι έπασχε από ιγμορίτιδα. Της έγραψε μία συνταγή για αντιβιοτικά και την προέτρεψε να τρέξει στο φαρμακείο.


Σήμερα η σύγχρονη τεχνολογία έχει εν πολλοίς υποκαταστήσει τη συμβατική ιατρική στις ΗΠΑ και τόσο τα συστήματα υγείας όσο και οι ασφαλιστικές εταιρείες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσφέρουν εξ αποστάσεως ιατρικές συμβουλές και θεραπείες για τις απλούστερες των παθήσεων. Όλοι έχουν πεισθεί ότι με τον τρόπο αυτό μπορούν να εξοικονομήσουν κάποια τουλάχιστον χρήματα, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις πιέσεις που ασκούνται στα πρωτοβάθμια συστήματα υγείας τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην ύπαιθρο.


Αλλά και πολλοί πολίτες, όπως η κ. Ντεβίζερ, εξοικειωμένοι με το Skype και το facetime, είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν την τύχη τους, αν αυτό σημαίνει ότι θα εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα.


Παρότι η τηλεϊατρική υπάρχει επί πολλά χρόνια, μέχρι σήμερα συνέδεε τους ιατρούς και τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών. Η διαφορά σήμερα έγκειται στο ότι ο ασθενής δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένη δομή, αλλά μπορεί να έρθει σε επαφή με τον γιατρό από οπουδήποτε θέλει, ενώ μπορεί να χρησιμοποιεί το δικό του έξυπνο κινητό ή την ταμπλέτα του προκειμένου να έρθει σε επαφή με τον γιατρό του.


Οι υπέρμαχοι αυτών των εικονικών επισκέψεων πιστεύουν ότι θα μπορούσε αυτή η εισβολή της τεχνολογίας να οδηγήσει μακροπροθέσμως σε γενικότερη περικοπή των δαπανών για την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Η κ. Ντεβίζερ μπορεί να ικανοποιήθηκε από την εικονική της επίσκεψη στον γιατρό, αλλά τελικά πήγε στο νοσοκομείο, διότι τα αντιβιοτικά δεν θεράπευσαν την πάθησή της.



Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Ο FDA εγκρίνει το φάρμακο για τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου






Σχετικά άρθρα

Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month
Επηρεασμένη πνευμονική λειτουργία και κακό έλεγχο του άσθματος δείχνει έρευνα της ΕΠΕ
Καταγράφεται αυξημένη χρήση κορτικοστεροειδών από το στόμα, παρά τη διαδεδομένη χρήση βιολογικών παραγόντων
Podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Νέος κύκλος επεισοδίων
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Αλμα Ζωής
Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό