Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τεράστιο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ιατρική κάνναβη στην Ελλάδα

16/11/2017 10:16:48 πμ
Καλλιεργητές έτοιμοι να επενδύσουν 1,5 δισ. ευρώ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι καλλιεργητές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να διαθέσουν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ σε έργα που αφορούν την κατασκευή πάρκων θερμοκηπίων για την καλλιέργεια και επεξεργασία της κάνναβης, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Αυτό θα έδινε στην Ελλάδα ένα μερίδιο στην παγκόσμια αγορά, που η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να ανέλθει στα 200 δισ. ευρώ την επόμενη 10ετία.


Μια μονάδα με 12-15 θερμοκήπια κάνναβης θα μπορούσε να δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την ομάδα εργασίας που ετοιμάζει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει το νομοσχέδιο έως τα τέλη του έτους και η ψήφισή του θα δώσει επαρκή χρόνο για καλλιέργεια, προκειμένου να υπάρξει συγκομιδή το επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με την ομάδα εργασίας.

Η καλλιέργεια και οι πωλήσεις θα γίνονται μόνο για ιατρικούς σκοπούς, δηλώνει ο κ. Αποστόλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg. «Χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, με μέλη των οικογενειών τους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως καρκίνος και Πάρκινσον, θα μπορούν να παίρνουν σκευάσματα που θα παράγονται εδώ, βάσει των οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία επένδυσε $8,6 δισ. στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων το 2023






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου