Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τέλος οι περικοπές γνωματεύσεων λόγω υπέρβασης ποσοτήτων

23/2/2018 12:32:20 μμ
Ενεργοποιούνται έλεγχοι κατά την έκδοση των γνωματεύσεων με αναλώσιμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


O ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε την έναρξη της υλοποίησης σειράς αυτοματοποιημένων ελέγχων κατά την έκδοση των γνωματεύσεων, απαλλάσσοντας έτσι τους φαρμακοποιούς από τον κίνδυνο απορρίψεων και επιβολής προστίμων λόγω υπέρβασης των ποσοτήτων σε αναλώσιμα υλικά.

Ικανοποιείται έτσι ένα πάγιο αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που ήταν ο έλεγχος να γίνεται στην αρχή της διαδικασίας και όχι στην εκτέλεση των γνωματεύσεων.

Στο σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ (με τίτλο: «Εκκαθάριση υποβολών νέων συμβάσεων»), αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι από τις υποβολές Σεπτεμβρίου και μετά, δεν θα γίνονται περικοπές λόγω υπέρβασης μηνιαίων ποσοτήτων για διαβητολογικά υλικά, διότι οι υποβολές αυτές θα υπολογιστούν και θα χαρακτηριστούν "υπερβάλλουσες" και το σύστημα δεν θα επιτρέψει από τις αρχές Ιανουαρίου και μετά την έκδοση γνωματεύσεων για τους ασφαλισμένους αυτούς.

Αυτό οφείλεται στην εφαρμογή σειράς αυτοματοποιημένων ελέγχων από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες συμπληρώνουν το σύστημα ηλεκτρονικών γνωματεύσεων του e-ΔΑΠΥ, αφού κατά την έκδοση της γνωμάτευσης θα υπάρχει πλέον έλεγχος για τις προβλεπόμενες από το νόμο μέγιστες ποσότητες, χρονικά περιθώρια χορήγησης και τις ηλικίες των δικαιούχων.


Ο Σύλλογος ωστόσο εφιστά την προσοχή των φαρμακοποιών σχετικά με την εκτέλεση των γνωματεύσεων υποχρεωτικά εντός 10ημέρου, διαφορετικά η γνωμάτευση θα περικόπτεται, ανεξάρτητα από το αν το σύστημα το επιτρέπει!

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη