Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τα ταμεία των νοσοκομείων αδειάζουν, λένε οι γιατροί

28/3/2017 1:55:42 μμ
Δεν επαρκεί ο προϋπολογισμός τους για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ασφυκτικό είναι το οικονομικό κλίμα για τα ταμεία των μεγάλων νοσοκομείων που αδειάζουν, σύμφωνα με τα μέλη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά.


Όπως επισημαίνουν η κρατική χρηματοδότηση για το 2017 είναι ανεπαρκέστατη και ίδια με το 2016, παρά τη μεγάλη αύξηση του όγκου εργασίας τους.


«Ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να χρηματοδοτήσει τα νοσοκομεία δεδομένου ότι ο νεοσύστατος ελλειμματικός ΕΦΚΑ δεν μπορεί να τον χρηματοδοτήσει», τονίζουν οι γιατροί.


Το 2016 νοσηλεύτηκαν στα δημόσια νοσοκομεία 204.000 ανασφάλιστοι όλων των κατηγοριών, είτε με ΑΜΚΑ είτε χωρίς, είτε Έλληνες είτε πρόσφυγες και μετανάστες.


Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την 1η ΥΠε, κάθε νοσηλεία «κοστίζει» κατά μέσο όρο 1.950€.


Συνεπώς τα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να λάβουν έκτακτη κρατική επιχορήγηση τουλάχιστον 400 εκ. € για εφέτος. Δυστυχώς, από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2016 προβλέφθηκαν 1,265 εκ. € για όλες τις κατηγορίες ανασφάλιστων ενώ για το 2017 μόλις 1 εκ. €.


Οι γιατροί απαιτούν άμεσα επαρκή κρατική επιχορήγηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για τη δωρεάν υγεία και νοσηλεία όλων των κατηγοριών των ανασφάλιστων ασθενών στην Ελλάδα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Οι ρυθμίσεις στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό