Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η αγορά του φαρμακείου

τελευταία νέα


Τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης και οι διατροφικές ανάγκες της εγκύου

29/5/2017 12:37:02 μμ
Ειδική εκδήλωση της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η κολπική χορήγηση εξαιρετικά χαμηλής δόσης οιστριόλης είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κολπικής ατροφίας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των γυναικών στην εμμηνόπαυση.


Η λήψη σε καθημερινή βάση πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής, συνιστάται σε όλη τη διάρκεια τόσο της εγκυμοσύνης όσο και του θηλασμού, καθώς η κάλυψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών στη σωστή ποσότητα είναι απίθανο να γίνει μόνο μέσω διατροφής.


Αυτά ήταν τα βασικά μηνύματα των ομιλητών κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου με αφορμή σχετική επιστημονική εκδήλωση με την συμμετοχή της Α' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Eθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», με Διευθυντή τον Καθηγητή Δημήτριο Λουτράδη και χορηγό την εταιρεία ITF Hellas.


Το 2020, όπως τόνισε ο καθηγητής κος Λουτράδης, οι Ελληνίδες γυναίκες στην εμμηνόπαυση θα είναι 2.800.000 (26,6% του πληθυσμού) και το 65-70% των εμμηνοπαυσιακών γυναικών θα παρουσιάσει μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα του ουρογεννητικού συνδρόμου, ενώ στο 50% των γυναικών τα συμπτώματα αυτά επιδρούν αρνητικά στη σεξουαλική ζωή, στην καθημερινή ενασχόληση και στην ποιότητα ζωής τους.


Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις συμπτωματικές γυναίκες μόνο το 5-10% θα επισκεφθεί το γυναικολόγο για βοήθεια και θεραπεία, αφού κοινωνικά & θρησκευτικά ταμπού, η αντίληψη ότι η ατροφία είναι αποτέλεσμα της γήρανσης και όχι των ορμονικών μεταβολών της εμμηνόπαυσης καθώς και η πεποίθηση ότι δεν είναι δυνατό να αντιμετωπισθεί θεραπευτικά, αποτελούν τροχοπέδη στην αντιμετώπιση ενός εκ των πιο δυσανεκτικών συνδρόμων που θα αντιμετωπίσει η γυναίκα.

Τα συνηθέστερα συμπτώματα της κολπικής ατροφίας, δηλαδή του Ουρογεννητικού Συνδρόμου στην Εμμηνόπαυση, όπως είναι ο ιατρικός όρος, που προτείνει η Α' Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ, σύμφωνα με τις προτάσεις επιστημονικών εταιρειών του εξωτερικού, είναι:


ΚΟΛΠΟΣ

  • Ξηρότητα,
  • αίσθημα καύσου στο αιδοίο,
  • πόνος στην σεξ.επαφή,
  • κνησμός στο αιδοίο,
  • τοπικός ερεθισμός,
  • δύσοσμη έκκριση.

Ουροποιητικό σύστημα 

  • Δυσουρικά ενοχλήματα,
  • συχνουρία,
  • νυκτουρία,
  • ακράτεια ούρων,
  • συχνές ουρολοιμώξεις.

Οι ειδικοί προτείνουν στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση να συζητούν με το γυναικολόγο τους όλες τις απορίες που έχουν σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται αλλά και τις πιθανές θεραπείες που υπάρχουν.


Οι επιστήμονες αναφέρθηκαν και στη λήψη, σε καθημερινή βάση, πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής. Όπως επεσήμανε η Λέκτορας Μαιευτικής – Γυναικολογίας κα Μαριάννα Θεοδωρά της Α΄ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα», αυτά τα σκευάσματα συνιστώνται σε όλη τη διάρκεια τόσο της εγκυμοσύνης όσο και του θηλασμού, καθώς μεταξύ άλλων συμβάλουν στη φυσιολογική διαμόρφωση και λειτουργία του πλακούντα και την επαρκή παροχή όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και του οξυγόνου στο έμβρυο.

Τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής με εξειδικευμένη σύνθεση, όπως είναι τα Iofolen & Iofolen Lactancia, όταν λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας αντίστοιχα, βοηθούν στην εμβρυϊκή αύξηση και ανάπτυξη, στην καλύτερη έκβαση της κύησης και στη βελτιστοποίηση της υγείας και της ευεξίας της γυναίκας. Τα οφέλη αφορούν τόσο τη μητέρα όσο και το βρέφος (πρόληψη νόσων που συνδέονται με την κύηση, χαμηλότερος κίνδυνος επιπλοκών κατά τον τοκετό, υγιής ανάπτυξη και γέννηση ενός υγιούς, τελειόμηνου βρέφους).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση






Σχετικά άρθρα

Η πρώτη τσίχλα με προβιοτικά για αδυνάτισμα στην ελληνική αγορά
Τσίχλα μαστίχας sugar free με προβιοτικά και ψευδάργυρο
Pharmasept Baby Care: Η πρώτη φροντίδα μετά τη μαμά
Καλύπτει κάθε ανάγκη της καθημερινής βρεφικής φροντίδας
Podia Διαβητικό Πόδι - Κρέμα Προστασίας και Περιποίησης
Προλαμβάνει, περιποιείται, ανακουφίζει από τα συμπτώματα του Διαβητικού Ποδιού
CeraVe: Η επανορθωτική κρέμα Advanced Repair Ointment έρχεται στην Ελλάδα
«Κλειδώνει» την ενυδάτωση και βοηθά στην επανόρθωση του επιδερμιδικού φραγμού