Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Τα κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού στα φαρμακεία

15/11/2017 3:23:40 μμ
Για τη δημιουργία μιας δυνατής ομάδας συνεργατών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


To Pharmacy2020 γράφει για το ελληνικό φαρμακείο


Tο σημαντικότερο κεφάλαιο μιας επιχείρησης είναι το ανθρώπινο δυναμικό της, ειδικά στο φαρμακείο όπου η επαγγελματική επάρκεια πρέπει να συνδυάζεται με την ικανότητα δημιουργίας άμεσης και ειλικρινούς σχέσης με τον πελάτη ή τον ασθενή. Δεν αμφιβάλλουμε ότι το γνωρίζετε, αλλά έχει πάντα ενδιαφέρον να δούμε πώς θα έχετε δίπλα σας την καλύτερη δυνατή ομάδα συνεργατών.


Εν αρχή ην το βιογραφικό. Η πρώτη επαφή του υποψήφιου μαζί σας είναι το βιογραφικό του. Και φυσικά αποκαλύπτει πολλά. Πέρα από τα τυπικά προσόντα, το CV μας δείχνει τα ενδιαφέροντά του, τον τρόπο συγκρότησης της σκέψης του, τη συνολικότερη μόρφωσή του, τις φιλοδοξίες του.


Η συνέντευξη είναι ο καθρέφτης. Μην αρκεστείτε ποτέ στο βιογραφικό ενός υποψηφίου, όσο εντυπωσιακό κι αν είναι. Αποτελεί μόνο το διαβατήριο για το δεύτερο και σημαντικότερο τεστ, την προσωπική συνέντευξη. Δομήστε την σε «κεφάλαια», ώστε να αντλήσετε όλες τις πληροφορίες που θέλετε και, κυρίως, για να αποκτήσετε πλήρη εικόνα για την προσωπικότητα του υποψηφίου. Είναι άνθρωπος της πρωτοβουλίας ή της εκτέλεσης εντολών; Είναι συνεργάσιμος ή «μοναχικός λύκος»; Να θυμάστε ότι η συνέντευξη δεν είναι μια πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων, αλλά έχει στόχο να ελαχιστοποιήσει το περιθώριο λάθους στην επιλογή. Επομένως θα χρειαστεί να προχωρήσετε όσο χρειάζεται μέχρι να είστε σίγουροι για τις ικανότητες του ατόμου που έχετε απέναντί σας.


Χωρίς προκαταλήψεις. Μια ομάδα αποτελείται από άτομα διαφορετικού προσανατολισμού και ενδιαφερόντων. Αναζητήστε το άτομο που πιστεύετε ότι είναι «αυτό που ψάχνετε» χωρίς στερεότυπα σχετικά με το φύλο, την εθνικότητα ή τη θρησκεία. Αν η προσωπικότητά του ταιριάζει με την «κουλτούρα» του φαρμακείου σας, μη διστάσετε. Η διαφορετικότητα χτίζει πάντοτε δυνατή ομάδα.


Οι χάρες δεν έχουν θέση. Μην κάνετε το λάθος να προσλάβετε κάποιον επειδή σας τον σύστησε κάποιος φίλος και εγγυάται για αυτόν ή επειδή του έχετε υποχρέωση. Επικεντρωθείτε στις δεξιότητες και τις γνώσεις του υποψηφίου και κρίνετέ τον αυστηρά με επαγγελματικά κριτήρια.


Το ένστικτο έχει τον τελευταίο λόγο. Αν όλα μοιάζουν ιδανικά στον υποψήφιο, αλλά κάτι μέσα σας δεν σας δίνει το τελικό ΟΚ για την πρόσληψή του, εξετάστε το με την ησυχία σας άλλη μια φορά. Ποτέ μη βιαστείτε να οριστικοποιήσετε την απόφασή σας, γιατί εύκολα προσλαμβάνεται κάποιος, αλλά δυσκολότερα διακόπτεται η συνεργασία μαζί του. Διερευνήστε την εσωτερική σας φωνή και δείτε τι μπορεί να μην έχετε αξιολογήσει σωστά.

Η πρόσληψη των σωστών συνεργατών είναι η Λυδία λίθος για την επιτυχία ενός σύγχρονου φαρμακείου. Και είναι ένας τομέας όπου απλά απαγορεύεται να αστοχήσετε.


To παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση.

Πηγή:http://www.pharmacy2020.gr/

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν