Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Τα κρητικά βότανα πέρασαν στη βιο-ιατρική έρευνα και βραβεύτηκαν

19/9/2017 11:20:20 πμ
Αναγνώριση του ερευνητικού έργου του Πανεπιστημίου Κρήτης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο καθηγητής Χρήστος Λιονής παραλαμβάνει το bronze βραβείο για το ερευνητικό του έργο

Σημαντική διάκριση απέσπασε η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία βραβεύθηκε στα φετινά «Healthcare Business Awards» για την έρευνά της σχετικά με τις επιδράσεις εκχυλίσματος τριών αρωματικών κρητικών φυτών στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού («Reporting effectiveness of an extract of three traditional Cretan herbs on upper respiratory tract infection: results from a double-blind randomized controlled trial»).


Στην Κλινική απενεμήθη το bronze βραβείο για το «Ερευνητικό Έργο σε Πανεπιστήμια / Εκπαιδευτικά Ιδρύματα / Ερευνητικά Κέντρα», το οποίο αναγνωρίζει το πρωτοποριακό και καινοτόμο ερευνητικό έργο με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο.


Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2015 στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Ethnopharmacology», ήταν τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με placebo και αφορούσε τα εκχυλίσματα του φασκόμηλου (Salvia fruticosα), του θυμαριού (Coridothymus capitatus) και του δίκταμου (Origanum dictamnus), σε ασθενείς με λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη.


Το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής της Κλινικής Χρήστος Λιονής, καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Ήταν μια εξαιρετική τιμή, που υπογράμμισε τη συλλογική προσπάθεια μιας ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης, που την συνέθεταν καθηγητές, όπως ο Ηλίας Καστανάς, ο Στέργιος Πυρίντσος και ο Γεώργιος Σουρβίνος, και ερευνητές από την Ιατρική Σχολή, το Τμήμα Βιολογίας και το Τμήμα Χημείας.

Οι έρευνές μας βασίσθηκαν σε υποθέσεις θεμελιωμένες από παλιά που είχαν αφετηρία στην παράδοση της Κρήτης και από την ανθρωπολογική μελέτη προχωρήσαμε στο εργαστήριο και καταλήξαμε στην κλινική δοκιμή. Έτσι η μινωική και αρχαιοελληνική ιστορία και η παράδοση της Κρήτης πέρασαν στη βιο-ιατρική έρευνα και τελικά μέσα από την κλινική μελέτη, που βραβεύτηκε σήμερα, οδηγήθηκε στη δημιουργία ενός προϊόντος που σήμερα κυκλοφορεί στη χώρα μας. Αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την υποστήριξη μιας ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας, της Galenica /Olvos Science. Πολύ σημαντική στην όλη προσπάθεια είναι και η συμμετοχή των τοπικών παραγωγικών φορέων, όπως της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών του Ρεθύμνου που προωθεί την εικόνα της βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και προβάλλει τον τόπο και τη χώρα μας».


Τα βραβεία Healthcare Business Awards απονέμονται κάθε χρόνο από το περιοδικό Health Daily και την Boussias Communications.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

18/4/2024 2:42:20 πμSupplement Awards 2024
Διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά από την BOUSSIAS events
Στο πλαίσιο του 14ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος