Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα "δια χειρός φαρμακοποιού"

3/3/2017 10:42:46 πμ
Επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για δικαιούχους και παρόχους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά από παλινωδίες εβδομάδων, ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι τελικώς από την 01/04/2017 οι ασφαλισμένοι θα προμηθεύονται αποκλειστικά από τους συμβεβλημένους παρόχους -δηλαδή τα φαρμακεία- τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που εντάχθηκαν στη νέα Σύμβαση που υπεγράφη πρόσφατα ανάμεσα στον ΕΟΠΥΥ και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα παρακάτω προϊόντα με συμμετοχές που θα κυμαίνονται από 0% για τους άπορους, 10% για τους καρκινοπαθείς και τις άλλες κατηγορίες ασθενών που εντάσσονται στα μειωμένα τιμολόγια και 25% συμμετοχή για τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Υγειονομικό υλικό και ιατροτεχνολογικά προϊόντα

  • Επιθέματα
  • Υλικά για μεσογειακή αναιμία
  • Οστομικά υλικά
  • Υλικά σακχαρώδους διαβήτη
  • Υλικά τραχειοστομίας
  • Συσκευές σίτισης
  • Καθετήρες - ουροσυλλέκτες
  • Συσκευές έγχυσης φαρμάκων
  • Λοιπά αναλώσιμα υλικά
Πρόσθετη περίθαλψη και θεραπευτικά μέσα
  • Ορθοπεδικά
  • Ακουστικά Βαρηκοΐας
  • Αναπνευστικές συσκευές και συσκευές Οξυγονοθεραπείας

Συμπληρώματα Ειδικής Διατροφής (διαιτητικά τρόφιμα)


Η διαδικασία για τους ασφαλισμένους

Εκτέλεση γνωματεύσεων

Για τα υλικά που αναφέρονται στον παραπάνω πίνακα (και μόνο για αυτά) ο δικαιούχος προσέρχεται από 01/04/2017 μόνο σε συμβεβλημένο πάροχο και δίδοντας τη γνωμάτευση, παραλαμβάνει (ή του αποστέλλονται) τα αντίστοιχα υλικά που περιγράφονται σε αυτή και στις ποσότητες που δικαιούται με βάση τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ).


Ο ΕΟΠΥΥ δεν θα αποζημιώσει παροχή των ανωτέρω υλικών απευθείας σε δικαιούχο ή σε μη συμβεβλημένο πάροχο από 01/04/2017 και μετά.


Ο συμβεβλημένος πάροχος εκτελεί τις γνωματεύσεις που έχουν εκδοθεί προς τους δικαιούχους και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν για την κατηγορία προϊόντων/υλικών, χωρίς να δύναται να αλλάξει την κατηγορία των προϊόντων/υλικών ή να εξαργυρώσει αυτές.

Παραλαβή αιτημάτων αποζημίωσης

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ θα παραλαμβάνουν εκτελέσεις γνωματεύσεων με ημερομηνία έως και 31/03/2017, των ανωτέρω κατηγοριών που έχουν συμβασιοποιηθεί, από δικαιούχους (ασφαλισμένους). Εκτελέσεις γνωματεύσεων με ημερομηνία από 01/04/2017 και μετά δεν θα παραλαμβάνονται από δικαιούχους (ασφαλισμένους) ή από μη συμβεβλημένους παρόχους.

Αποζημίωση υλικών σε Συμβεβλημένους Παρόχους

  1. Έως τις 31/03/2017 θα γίνονται δεκτές εκτελέσεις γνωματεύσεων στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ (e-dapy) για το σύνολο των ανωτέρω κατηγοριών, με τα προϊόντα να έχουν λάβει τον παλαιότερο κωδικό μητρώου ΕΚΑΠΤΥ, όπου αυτό απαιτείται, και να έχει εγκριθεί από τις έως σήμερα αποφάσεις αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ. Στις Εκτελέσεις αυτές θα αναφέρονται οι τιμές των προϊόντων, όπως αυτές έχουν ανακοινωθεί με σχετικές αποφάσεις του Οργανισμού ή οι μέγιστες αποδιδόμενες τιμές με βάση τον ΕΚΠΥ.
  2. Από 01/04/2017 θα γίνονται δεκτές εκτελέσεις γνωματεύσεων για το σύνολο των ανωτέρω κατηγοριών, με τα προϊόντα να έχουν λάβει τον νέο κωδικό μητρώου ΕΚΑΠΤΥ-ΕΟΠΥΥ, όπου αυτό απαιτείται. Στην περίπτωση όπου το προϊόν δεν έχει εισαχθεί στο νέο μητρώο δεν θα αποζημιώνεται.
  3. Έως τις 30/04/2017 θα γίνονται δεκτές εκτελέσεις γνωματεύσεων για το σύνολο των ανωτέρω κατηγοριών, χωρίς να απαιτείται να καταχωρηθεί ο μοναδικός αριθμός barcode, ενώ τα προϊόντα πρέπει να πληρούν τους γενικότερους όρους αποζημίωσης που έχει θέσει ο ΕΟΠΥΥ. Κρίνεται σκόπιμο να ανακοινωθεί ότι πιθανές νέες τιμές αποζημίωσης σε προϊόντα θα εφαρμοστούν από την ημερομηνία που αυτές θα ανακοινωθούν και μετά.

Οι εισαγωγείς οφείλουν να έχουν καταχωρήσει τα προϊόντα τους στο νέο μητρώο, το συντομότερο ώστε να είναι αποζημιούμενα με το νέο κωδικό μητρώου από 01/04/2017.


Από 01/05/2017, τα προϊόντα θα πρέπει να έχουν λάβει και το μοναδικό αριθμό barcode (άυλη ταινία γνησιότητας) από τη σχετική εφαρμογή στην πλατφόρμα, διότι το σχετικό πεδίο θα είναι υποχρεωτικό στις εκτελέσεις των γνωματεύσεων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο






Σχετικά άρθρα

Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»