Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Τα φρούτα και τα λαχανικά δρουν όπως τα αγχολυτικά

30/3/2017 12:24:14 μμ
Πόσες μερίδες όμως την ημέρα;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το άγχος καταπολεμούν αποτελεσματικά τα λαχανικά και τα φρούτα, σύμφωνα με νέα μελέτη Αυστραλών επιστημόνων που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα στην ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal Open.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», η μελέτη του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ βασίστηκε σε έρευνα γύρω από τις διατροφικές συνήθειες 60.000 Αυστραλών άνω των 45 ετών, των οποίων η καθημερινή κατανάλωση λαχανικών και φρούτων τέθηκε στο μικροσκόπιο μεταξύ 2006-2010. Παράλληλα, οι ερευνητές αξιοποίησαν τα αποτελέσματα ερωτηματολογίου δέκα ερωτήσεων, έτσι ώστε να εκτιμηθεί το επίπεδο άγχους των υποψηφίων. Η μελέτη διαπίστωσε έτσι ότι τρεις με τέσσερις μερίδες λαχανικών την ημέρα είναι ικανές να μειώσουν το άγχος των ερωτηθέντων σε ποσοστό 12%, σε σχέση με όσους δεν καταναλώνουν καθόλου λαχανικά ή περιορίζονται σε μία μερίδα.

Η ιατρική ομάδα του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ διαπίστωσε επίσης ότι οι θετικές επιπτώσεις αυτές ενισχύονται, εφόσον προστεθούν και φρούτα στην καθημερινή δίαιτα. Η δίαιτα, που περιορίζεται όμως στα φρούτα χωρίς να περιλαμβάνει λαχανικά, δεν περιορίζει τα επίπεδα άγχους. Παρότι η έρευνα δεν προβαίνει σε εκτιμήσεις για το φαινόμενο αυτό, είναι γνωστό ότι  τα λαχανικά και τα φρούτα περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα, όπως το μαγνήσιο, που επιδρούν θετικά στο νευρικό σύστημα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών
Κυκλοφορεί από τη Medem






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους