Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα φαρμακεία της Κρήτης ενημερώνουν το κοινό για τη σωστή αντηλιακή προστασία

15/6/2018 2:45:04 μμ
Με έντυπα που θα διανεμηθούν δωρεάν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με σύνθημα «Αντηλιακή Προστασία – η συμβουλή του φαρμακοποιού» , οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Κρήτης ξεκινούν πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτών για τους κινδύνους της ηλιακής ακτινοβολίας, για τις κατηγορίες και ειδικές ενδείξεις των αντηλιακών προϊόντων, για τους φωτότυπους του δέρματος και για το ηλιακό έγκαυμα.

Ήδη έχουν εκτυπωθεί 55.500 φυλλάδια τα οποία θα διανεμηθούν δωρεάν στο κοινό μέσα από όλα τα φαρμακεία της Κρήτης την τρέχουσα περίοδο.


Η δράση αυτή αναδεικνύει τη σημασία της διασυλλογικής συνεργασίας των τοπικών Φ.Σ., και η οποία πράγματι επιτυγχάνεται διαχρονικά από το συντονιστικό όργανο των Φ.Σ. Κρήτης. Επιπλέον, συντελεί στην εμπέδωση στη συνείδηση του κοινού της αξίας της εξειδικευμένης συμβουλής του φαρμακοποιού, η οποία είναι το κύριο πλεονέκτημα του φαρμακείου στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον. 'Αλλωστε, οι θετικές δράσεις – καμπάνιες εξυψώνουν το επάγγελμα απέναντι στις κατά καιρούς επιβουλές που το στοχοποιούν αδίκως.


Συχνά στη χώρα μας, ο ήλιος αντιμετωπίζεται ως φίλος, παραβλέποντας τους κινδύνους από την έκθεση στην ακτινοβολία του. Ωστόσο, τα περιστατικά καρκίνου του δέρματος και του ηλιακού εγκαύματος παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση, ενώ η φωτογήρανση, οι δερματικές κηλίδες και οι αλλεργικές αντιδράσεις αφορούν όλο και περισσότερους συμπολίτες μας.


Οι φαρμακοποιοί μπορούν να σας δώσουν εξατομικευμένες συμβουλές ανάλογα με την κατάσταση και τις ιδιαίτερες ανάγκες του δέρματός, αντιμετωπίζοντας τα αντηλιακά ως προϊόντα πρόληψης σοβαρών παθήσεων και όχι ως απλά καλλυντικά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο