Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα φαρμακεία απορρυθμίζονται

24/1/2018 2:18:14 μμ
Τονίζει ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, με αφορμή το ωράριο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για χάος στις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις των φαρμακείων, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, Θανάσης Παπαθανάσης, μιλώντας κατά την διάρκεια της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΦΕΕ, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, στην Αίγλη Ζαππείου.


Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, «με τον τελευταίο νόμο για τη ρύθμιση του ωραρίου των φαρμακείων, και σε αντίθεση με τα όσα είχαμε συζητήσει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα προκληθεί χάος στις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις των φαρμακείων με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών».


Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στην ετήσια φαρμακευτική δαπάνη, τονίζοντας πως κύρια προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αναπροσαρμογή προς τα επάνω του ορίου της φαρμακευτικής δαπάνης, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί σε ομιλίες του και ο υπουργός Υγείας από το 2017. «Είναι απαράδεκτο και κοινωνικά ανάλγητο, σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης, να επιβαρύνονται διαρκώς περισσότερο οι ασθενείς και οι πολίτες», σημείωσε.


Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στην αντίθεσή του για την κατάργηση της Επιτροπής Τιμών, «διότι έτσι τίθεται ευθέως θέμα διαφάνειας, λόγω της μη εκπροσώπησης των θεσμικών φορέων που μετέχουν στον τομέα του φαρμάκου», όπως είπε.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi