Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα αντιβηχικά πρώτα σε πωλήσεις το 2017

27/2/2018 11:00:14 πμ
Αύξηση του τζίρου των ΜΗΣΥΦΑ προβλέπεται για φέτος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Αύξηση του τζίρου των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων προβλέπουν για τα τρέχον έτος παράγοντες της αγοράς οι οποίοι μίλησαν στο iatronet. Όπως επισημαίνουν, θα αυξήσουν τις συνολικές τους πωλήσεις σε τζίρο, εξαιτίας των ανατιμήσεων που γίνονται σε καθημερινή βάση και σε πολλούς κωδικούς.


 Εντωμεταξύ, την πρώτη θέση -βάσει τζίρου- στην κατηγορία των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. που πουλήθηκαν το 2017 κατέλαβαν τα αντιβηχικά. Συγκεκριμένα, πουλήθηκαν 20.550.000 τεμάχια διαμορφώνοντας τις συνολικές πωλήσεις (τιμές λιανικής) στα 75,5 εκατ. ευρώ.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι βιταμίνες, ο τζίρος των οποίων πέρυσι ανήλθε στα 71,6 εκατ. ευρώ (σε τιμές λιανικής) σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 6,3% έναντι του 2016. Σε επίπεδο όγκου πωληθέντων, την περυσινή περίοδο αγοράστηκαν από τους καταναλωτές 8.400.000 σκευάσματα, αυξημένα κατά 8,4% έναντι του 2016.

Την τρίτη θέση κατέλαβαν τα σκευάσματα για τον πόνο (αναλγητικά). Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα αναλγητικά που καταναλώθηκαν έφθασαν τα 35.700.000 τεμάχια -βάσει τεμαχίων έρχονται πρώτα στη λίστα- αντιπροσωπεύοντας σε λιανικές πωλήσεις αξία 70.680.000 ευρώ. Στην τέταρτη θέση, βρέθηκαν τα σκευάσματα για την χώνευση, οι πωλήσεις των οποίων διαμορφώθηκαν στα 32.500.000 ευρώ, ενώ πουλήθηκαν 9.250.000 τεμάχια.

 

Οι εκτιμήσεις για την φετινή χρονιά, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, είναι ότι τα μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα θα αυξήσουν τις συνολικές τους πωλήσεις σε τζίρο, εξαιτίας των ανατιμήσεων που γίνονται σε καθημερινή βάση και σε πολλούς κωδικούς.


Ενδεικτικό του κύματος ανατιμήσεων που σαρώνει την αγορά, είναι ότι μόλις πριν μερικές μέρες δύο πολυεθνικές ανατίμησαν το σύνολο σχεδόν των κωδικών τους στα ΜΗΣΥΦΑ -σε αναλγητικά, αντιβηχικά, δερμοκαλλυντικά- με τη μία να αυξάνει τις τιμές σε 30 κωδικούς και την άλλη σε 20 κωδικούς. Ωστόσο, αναμένουν πτώση στα τεμάχια λόγω της σημαντικής αύξησης της τιμής τους, που μεσοσταθμικά από τότε που ξεκίνησαν οι ανατιμήσεις μέχρι σήμερα είναι 12%-15%.


ΠΗΓΗ: ΙΑΤΡΟΝΕΤ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου