Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Τα 58 δισ. έχουν φτάσει οι πωλήσεις αντι-ιικών φαρμάκων

16/10/2017 9:56:34 πμ
Ποιες είναι οι κυρίαρχες φαρμακευτικές επιχειρήσεις στη συγκεκριμένη αγορά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στα 58,5 δισ. δολάρια ανέρχονταν το2016 οι πωλήσεις των αντι-ιικών φαρμάκων ανά τον κόσμο, με το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς να είναι 6,0%, σύμφωνα με άρθρο του Ιgeahub Pharmaceutical Club.


Οι πιο συνηθισμένες ιογενείς παθήσεις είναι το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη, η ανεμοβλογιά, το HIV/AIDS, η ιογενής ηπατίτιδα, ο ιός HPV, η ιογενής μηνιγγίτιδα, ο έρπης κλπ., οι οποίες είναι συχνά μεταδοτικές και προσβάλλουν ανθρώπους όλων των ηλικιών, με μεγαλύτερο κίνδυνο να διατρέχουν τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, όσοι πάσχουν από χρόνιες ασθένειες ή έχουν επιβαρυμένο ανοσοποιητικό σύστημα.


Σύμφωνα με τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων, το 71-85% των θανάτων το χρόνο, που σχετίζονται με την εποχική γρίπη, εμφανίζονται σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, κυρίως λόγω της εξασθένησης του ανοσοποιητικού συστήματος. Στις ΗΠΑ, 57.062 άτομα έχασαν τη ζωή τους το 2015 λόγω γρίπης και πνευμονίας.

Οι εταιρείες

Η Gilead Sciences κυριάρχησε στην αγορά των αντι-ιικών, με το παγκόσμιο μερίδιο της να ανέρχεται στο 57,1% το 2016. Η εταιρεία κέρδισε 27,7 δισ. δολ., με τις πωλήσεις των αντι-ιικών κατά του HIV: bictegravir, του συνδυασμού emtricitabine/tenofovir alafenamide (F/TAF) και του σχήματος elvitegravir cobicistat emtricitabine tenofovir alafenamide.


Η GlaxoSmithKline διατηρεί επίσης ηγετική θέση στην αγορά των αντι-ιικών, λόγω της τεράστιας δημοτικότητας του συνδυασμού abacavir / dolutegravir / lamivudine για το AIDS, από τον οποίο κέρδισε 2,4 δισ. δολάρια το 2016. Η ίδια εταιρεία κέρδισε επίσης 1,3 δισ. δολάρια παγκοσμίως μέσω των πωλήσεων ενός άλλου σκευάσματος για τον ιό HIV με την ουσία dolutegravir.


Επόμενος κυρίαρχος παράγοντας είναι η Merck & Co, η οποία κέρδισε 2,1 δισ. δολ., ενώ το μερίδιό της διαμορφώθηκε στο 4,3% για το 2016.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό
Η Global Data προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 31,3%






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα