Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Σύσκεψη για τη διανομή φαρμάκων στους πληγέντες από τις πλημμύρες

8/9/2023 7:34:24 μμ
Στόχος η πρόσβαση σε φάρμακα σε όσες περιοχές τα φαρμακεία καταστράφηκαν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 
Την απόλυτη καταστροφή περιέγραψε μιλώντας στο f.daily ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Λάρισας, φαρμακοποιός Πέτρος Καφανέλης, ο οποίος διατηρεί φαρμακείο στην περιοχή 'Αγιος Θωμάς της Λάρισας. «Ο κόσμος εγκαταλείπει τα σπίτια του με ό,τι μέσα μπορεί, δυστυχώς όμως όλοι οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι και δεν υπάρχει παρά μόνο μία διέξοδος προς το ύψωμα. Αστυνομία δεν υπάρχει, ενώ οι περισσότεροι πλημμυρισμένοι δρόμοι μυρίζουν πετρέλαιο» σημείωσε, προσθέτοντας πως υπερβολικός όγκος νερού βγαίνει πλέον από τους υπονόμους. Προέβλεψε δε πως είναι θέμα ωρών να καταστραφεί ολοκληρωτικά το φαρμακείο του, καθώς το νερό έχει τέτοια δυναμική που δεν ελέγχεται.

Την ίδια κατάσταση βιώνουν οι κάτοικοι και τα φαρμακεία του οικισμού Νέας Σμύρνης της Λάρισας με τους φαρμακοποιούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να προσπαθούν με σακιά άμμου να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, Θάνο Κουτσούκη, έχει δοθεί εντολή σε πολλούς οικισμούς να εκκενωθούν με τους περίπου 20 χιλιάδες κατοίκους να μην έχουν κυριολεκτικά που να πάνε! «Χιλιάδες κόσμου είναι σε αδιέξοδο» σημειώνει ο Θ. Κουτσούκης, ο οποίος από χθες το βράδυ βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές.

«Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να περάσουν οι νταλίκες να μας φέρνουν φάρμακα από την Αθήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο f.daily ο διευθυντής του ΣΥ.ΦΑ. Καρδίτσας, Σωτήρης Μοϊάνος, ο οποίος τόνισε ότι έχουν ενημερωθεί τα πρακτορεία, ο δρόμος από τη Λαμία είναι ανοιχτός, άρα ελπίζει ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνουν μεταφορές. Παράλληλα περιμένει την επόμενη ημέρα για να φανεί το μέγεθος της καταστροφής για τα 42 φαρμακεία που λειτουργούν στις πλημμυρισμένες περιοχές και φυσικά για τους 15 χιλιάδες ανθρώπους που ζουν εκεί.

Όσο για τους φαρμακοποιούς της Μαγνησίας, ο Σύλλογος ενημερώνει, δια μέσου του ΠΦΣ, ότι δόθηκε παράταση στην υποβολή των συνταγών ΕΟΠΥΥ μέχρι και τις 11/09. Σημειώνεται ότι και σήμερα 08/09 τα φαρμακεία στις περιφέρειες Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι τις 18:00, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών.

Ευρεία σύσκεψη στον ΠΦΣ για τη διανομή φαρμάκων στους πληγέντες
Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στον ΠΦΣ με τη συμμετοχή των Φ.Σ Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων αποφασίστηκε, μετά από επικοινωνία με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία, για τη διάθεση των φαρμάκων σε πολίτες που πρέπει να συνεχίσουν την αγωγή τους και βρίσκονται σε περιοχές που αδυνατούν να τα προμηθευθούν, λόγω των συνθηκών που επικρατούν.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024






Σχετικά άρθρα

IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας