Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Συνεργασία Samsung Bioepis και Takeda

22/8/2017 10:40:36 πμ
Για την ανάπτυξη πρωτότυπων βιοτεχνολογικών φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η εταιρεία βιοομοειδών φαρμάκων Samsung Bioepis Co Ltd ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το πεδίο των δραστηριοτήτων της, προχωρώντας στην ανάπτυξη πρωτότυπων βιοτεχνολογικών φαρμάκων, σε συνεργασία με την ιαπωνική Takeda Pharmaceutical Co Ltd.


Όπως αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι δύο εταιρείες, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, θα αναπτύξουν νέα βιολογικά φάρμακα για νόσους που δεν έχουν ακόμα θεραπεία, με πρώτη τη σοβαρή οξεία παγκρεατίτιδα. Ωστόσο, δεν έχουν αποκαλύψει άλλους όρους του αναπτυξιακού τους προγράμματος.


Η Samsung Bioepis, από το 2012 που ιδρύθηκε και μέχρι σήμερα, έχει επενδύσει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη φαρμάκων και έχει λάβει εγκρίσεις για δύο βιοομοειδή στην Ευρώπη και για ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι η πρώτη εταιρεία που λάνσαρε στην Ευρώπη τη βιοομοειδή εκδοχή του φαρμάκου Enberg για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα της Amgen, με πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας.


Επίσης, έχει λάβει έγκριση τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική για το αντίγραφο του Remicade της Johnson & Johnson και αναμένει ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αποφάσεις για τις αντίστοιχες εκδοχές του Humira της AbbVie Inc και του Herceptin της Roche.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Mingi Hyun, η Samsung Bioepis θα επιδιώξει τη συνεργασία και με άλλες φαρμακοβιομηχανίες, με στόχο σε βάθος δεκαετίας να γίνει κατασκευάστρια πρωτότυπων φαρμάκων έχοντας τη δυνατότητα να διεξάγει όλες τις φάσεις της ανάπτυξης νέων βιολογικών προϊόντων.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν