Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Συνεχίζεται η προσπάθεια στήριξης των φαρμακοποιών της Μάνδρας

21/11/2017 11:29:43 πμ
Εξετάζεται και η περίπτωση ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) εξακολουθεί αδιάκοπα την προσπάθεια στήριξης των φαρμακοποιών της Μάνδρας, μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την περιοχή.


Ανάμεσα στα μέτρα που έχει ήδη λάβει είναι να ζητήσει από τον ΕΟΠΥΥ να πληρωθούν κατ' εξαίρεση και το συντομότερο δυνατόν όλα τα φαρμακεία της Μάνδρας για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ενώ για τις γνωματεύσεις αναλωσίμων και λοιπών υλικών ζήτησε να «περάσουν» από τον Οργανισμό χωρίς τα φυσικά αρχεία που έχουν χαθεί.


Με δεύτερο έγγραφό του, απευθύνθηκε και πάλι στον ΕΟΠΥΥ, ζητώντας τους να επιτραπεί:

  • η συνταγογράφηση γνωματεύσεων αναλωσίμων στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη από το δημοτικό ιατρείο της Μαγούλας Αττικής (όπου μέχρι σήμερα απαγορευόταν) και
  • η συνταγογράφηση από γιατρούς της περιοχής, που έχουν καταστραφεί τα ιατρεία τους, μέσα από το ίδιο δημοτικό ιατρείο, ώστε να με την παρουσία τους να βοηθήσουν το δύσκολο πλέον έργο του δημοτικού ιατρείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΦΣΑ έχει επίσης στείλει επιστολή και προς το Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων ζητώντας από τη μία να «παγώσουν» οποιεσδήποτε οφειλές των κατεστραμμένων φαρμακείων, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας τους και από την άλλη να δώσουν προτεραιότητα στον εφοδιασμό των φαρμακείων που έχουν απομείνει σε λειτουργία, ώστε οι ήδη ταλαιπωρημένοι κάτοικοι της Μάνδρας να μην αντιμετωπίσουν ελλείψεις σε φάρμακα και άλλα ήδη που αφορούν την υγεία τους.


Φυσικά, ο ΦΣΑ, όπως και ο Σύλλογος της Θεσσαλονίκης, θα προσφέρουν και οικονομική ενίσχυση στα φαρμακεία που επλήγησαν στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.


Παράλληλα εξετάζεται και η περίπτωση ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού για τους πληγέντες, για το οποίο όμως απαιτούνται κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες μέσω του Υπουργείου Υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη