Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Συνεδριάζει ο ΠΦΣ για θέματα του κλάδου

23/11/2017 10:11:29 πμ
Τι γίνεται με την αίτηση παραλαβής ΑΔΔΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) θα συνεδριάσει και σήμερα Πέμπτη, 23/11/2017, προκειμένου να συζητηθεί και το ζήτημα που προέκυψε με το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης σχετικά με το μήνυμα για αίτηση παραλαβής ΑΔΔΥ (ασφαλής διάταξη δημιουργίας υπογραφής-usb token). Ο Π.Φ.Σ. ζητά από τους φαρμακοποιούς να μην προβούν σε καμία ενέργεια και να μην υπογράψουν οποιοδήποτε χαρτί, μέχρι νεωτέρας.


Εν τω μεταξύ, η Τακτική Γενική Συνέλευση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. ορίστηκε για το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (Πειραιώς αρ. 134 και Αγαθημέρου αρ. 5 στον 1ο όροφο). Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν θέματα ημερησίας διατάξεως: 1. Έγκριση Προϋπολογισμού 2018. 2. Εκλογή τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής, η οποία θα καταθέσει έκθεση για τη διαχειριστική περίοδο του έτους 2017 και θα προβεί στον έλεγχο των βιβλίων και γενικά της διαχείρισης του Δ.Σ. και του ΚΑΕΦ. 3. Πορεία πληρωμών ΕΟΠΥΥ φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και διαιτητικών σκευασμάτων ειδικής διατροφής. 4. Κλαδικά και συνδικαλιστικά θέματα. 5. Έγκριση πορίσματος ΣΟΛ για τον έλεγχο του ΚΑΕΦ του έτους 2015. 6. Έγκριση πρακτικών των συνεδριάσεων Γενικών Συνελεύσεων 22.10.2016, 22.4.2017 και 06.5.2017.

Η στήριξη των πληγέντων από την πλημμύρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα ο Σύλλογος -με επιστολή του προς το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ)- ζητά να συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο στα προβλήματα των φαρμακοποιών στην Αττική και στα Δωδεκάνησα, όπου συνέβησαν και οι μεγαλύτερες καταστροφές από την πλημμύρα της προηγούμενης εβδομάδας.

Παράλληλα έχει φροντίσει να ζητήσει από τον ΕΟΠΥΥ -όπως έχει αιτηθεί και ο ΦΣΑ για τα φαρμακεία της Αττικής- την κατ' εξαίρεση αποζημίωση υποβολών συνταγών φαρμάκων και γνωματεύσεων, χωρίς τη συνοδεία φυσικών αρχείων, για το σύνολο των φαρμακείων ανά την επικράτεια που έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη χρόνια φλεβική νόσο






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου