Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Συνδικαλιστής ζήτησε 40 χιλιάδες ευρώ για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις

7/10/2013 7:16:41 μμ
Αφορμή ήταν μία σύμβαση για τη παραχώρηση τμήματος του Σωτηρία, ώστε το ΙΙΒΕΑΑ να κάνει έρευνες βιοϊσοδυναμίας για τα γενόσημα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

 

 

Μια απίστευτη ιστορία χρηματισμού ανακοίνωσε εκτάκτως ο υπουργός Υγείας. Η ιστορία γνωστοποιήθηκε όταν πριν από δύο εβδομάδες συνάντησε τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σωτηρία, Μαρία Καρρά…

 


"Συναντηθήκαμε και με ενημέρωσε για την προσπάθεια του νοσοκομείου Σωτηρία να υπογράψει με το ΙΙΒΕΑΑ της Ακαδημίας Αθηνών μία σύμβαση για τη παραχώρηση τμήματος του νοσοκομείου, ώστε το ΙΙΒΕΑΑ να κάνει έρευνες βιοϊσοδυναμίας για γενόσημα φάρμακα.

Η απόπειρα της κυρίας Καρράς να υπογράψει τη σχετική σύμβαση με το ΙΙΒΕΑΑ προ λίγων μηνών, είχε σταματήσει μετά από κατάληψη των γραφείων της από τους εργαζομένους του νοσοκομείου Σωτηρία, οι οποίοι και κατήγγειλαν το ξεπούλημα του νοσοκομείου στον ιδιωτικό τομέα και αρνούντο να επιτρέψουν την υπογραφή της σχετικής συμβάσεως με γνωστά επιχειρήματα και χιλιοακουσμένα.


Ο λόγος που ζήτησε να με δει η κυρία Καρρά, ήταν διότι στη προσπάθεία της να πείσει το Σωματείο να μην έχει εκ νέου φασαρίες στο νοσοκομείο, ώστε να υπογραφεί η σχετική σύμβαση, ο Πρόεδρος του Σωματείου όπως μου κατήγγειλε προ δύο εβδομάδων, της είπε ότι θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις αντιδράσεις εάν και εσείς φροντίζατε να μας δώσετε μερικά από τα χρήματα που όταν κερδίσει το νοσοκομείο από αυτή τη σύμβαση.


Κατόπιν της καταγγελίας της κυρίας Καρρά, επικοινώνησα αμέσως με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, τον κύριο Δένδια και του ζήτησα τη βοήθεια του Τμήματος Εκβιαστών της ελληνικής αστυνομίας, έτσι ώστε να οργανώσουμε μία επιχείρηση για τη σύλληψη του συγκεκριμένου κυρίου.

Η επιχείρηση κράτησε όλο αυτό το διάστημα με επανειλημμένες μαγνητοσκοπήσεις και ηχογραφήσεις όλων των σχετικών συζητήσεων μεταξύ τής Διοικήτριας και του Προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων και κατέληξαν σήμερα τις πρώτες μεσημβρινές ώρες να έχουν δώσει ραντεβού για να πάρει ο κύριος Πρόεδρος κατά δήλωσή του με σκοπό να τα μοιραστεί με τους υπολοίπους, 50.000 ευρώ.


Πράγματι, δόθηκαν σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία στην κυρία Καρρά τα 50.000 ευρώ προσημειωμένα. Παράλληλα λειτουργούσε σύστημα καταγραφής ηχητικής και οπτικής όλης της συναντήσεως.


Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Σωτηρία προσήλθε στο ραντεβού. Παρέλαβε τα 50.000 ευρώ και υπεσχέθη ότι με αυτά τα 50.000 ευρώ δεν πρόκειται να υπάρξει κανενός είδους κινητοποίηση στο νοσοκομείο.


Κατά την έξοδό του από την οικία της κυρίας Καρρά συνελήφθη από τους άντρες της ελληνικής αστυνομίας με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην εσωτερική τσέπη του σακακιού του.

Αυτή τη στιγμή παραμένει στην Ασφάλεια, όπου και ανακρίνεται για να περιγράψει στις Αρχές ποιο είναι το ακριβές του σχέδιο, ποιοι ήταν οι συνεργοί του, με ποιους είχε κάνει τη συμφωνία να μοιραστεί τα χρήματα και όλα τα υπόλοιπα".

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο της συνεργασίας η περίθαλψη, τα φάρμακα και οι μείζονες υγειονομικές κρίσεις






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Τα νέα φάρμακα που λανσάρονται στην Αμερική έρχονται στην Ευρώπη με το… σταγονόμετρο
Σύμφωνα με τον Thomas Schneider, Senior Vice President Commercial & Consulting Services EMEA, IQVIA