Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Σύμπραξη της MSD με Πανεπιστήμιο και ΜΚΟ για ενίσχυση της καινοτομίας

17/9/2013 5:53:25 μμ
Στόχος η περαιτέρω θεωρητική και τεχνική κατάρτιση φοιτητών που διαθέτουν καινοτόμες ιδέες και θέληση να επιχειρήσουν.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Τη σύμπραξή της με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Industry Disruptors – Game Changers, ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρία Merck Sharp & Dohme (MSD) με απώτερο στόχο την ενίσχυση των δεσμών της ανώτατης εκπαίδευσης με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Συγκεκριμένα, η σύμπραξη μέσω του MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στοχεύει στην περαιτέρω θεωρητική και τεχνική κατάρτιση σε φοιτητές που διαθέτουν καινοτόμες ιδέες και θέληση να επιχειρήσουν.

Στο πνεύμα αυτό, και με στόχο να συμβάλλει στην ενίσχυση της εκπαίδευσης και της καινοτομίας στη χώρα μας, η φαρμακευτική εταιρεία MSD προχώρησε στη χορήγηση 10 υποτροφιών, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα και άλλες ενέργειες, ώστε οι υπότροφοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για την υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων, με αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας.

Το πρόγραμμα

Οι προτάσεις των υποτρόφων εστιάζονται σε καινοτομίες που αφορούν τη διατροφή, την πράσινη ενέργεια, αλλά και φαρμακευτικές mobile εφαρμογές.

Η επιλογή έγινε μέσα από ένα ευρύ φάσμα προτεινόμενων επιχειρηματικών ιδεών, από τις οποίες κάποιες, βρίσκονται ήδη στα πρώτα στάδια υλοποίησης.

Κατά την παρακολούθηση του προγράμματος, τα μαθήματα αφορούν δεξιότητες διοίκησης, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και η θεματολογία την ανάπτυξη και χρηματοδότηση μιας επιχείρησης, το διεθνές μάνατζμεντ και τις διαπραγματεύσεις, τη γεωπολιτική, τις επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, τίθεται στο επίκεντρο η πρακτική πτυχή της επιχειρηματικότητας, μέσω καινοτόμων σεμιναριακών δράσεων που αφορούν στην επικοινωνία επιχειρηματικών σχεδίων, τη συγκέντρωση επενδυτικών κεφαλαίων, τον κύκλο ζωής νεοφυών επιχειρήσεων, αλλά και την ορθή επιλογή μελών για τη σύσταση μιας νεοφυούς επιχείρησης και την κατοχύρωση πατέντας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υλοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης
Προτείνουν ενέργειες εκπαιδευτικού & κοινωνικού χαρακτήρα






Σχετικά άρθρα

STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη
PHARMA Q: Μεγάλος χορηγός του 22ου Πανελληνίου Συνεδρίου ΩΡΛ Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου
Από το περίπτερό της πέρασε η πλειονότητα των συνέδρων
Με εξαιρετικά σημαντικές διακρίσεις τιμήθηκε η Karabinis Medical
Στα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024