Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η αγορά του φαρμακείου

τελευταία νέα


Συμπλήρωμα διατροφής ωφελεί τους ασθενείς με γλαύκωμα

3/5/2017 11:34:14 πμ
Τι έδειξαν οι μελέτες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική εφημερίδα Advances in Ophthalmology & Visual System (Μάρτιος 2017) έδειξε ότι η λήψη του Visionace Plus, στο πλαίσιο θεραπείας κατά της γήρανσης των ματιών, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του γλαυκώματος, παράλληλα με την συμβατική αντιγλαυκωματική θεραπεία με οφθαλμικές σταγόνες. Η μελέτη διεξήχθη από τους ιατρούς Εδουάρδο Σκούφη και Ιωάννη Σέγκο στο Οφθαλμολογικό Τμήμα του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου «Υγεία», με διεπιστημονική συνεργασία κατά το διάστημα 2010-2015.


Το γλαύκωμα είναι μια νευροεκφυλιστική νόσος, κατά την οποία προσβάλλονται τα νευρικά κύτταρα του οπτικού νεύρου, παρατηρούνται πολλές αγγειακές δυσλειτουργίες και σταδιακή επιδείνωση της όρασης. Οι έρευνες για το γλαύκωμα επικεντρώνονται στην προστασία των νευρικών κυττάρων, στον έλεγχο της ενδοφθάλμιας πίεσης και στη βελτίωση της οφθαλμικής ροής του αίματος και της πίεσης αιμάτωσης οφθαλμού.


Η μελέτη έδειξε ότι η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν συστατικά που δρουν κατά της γήρανσης των ματιών (αντιγηραντική θεραπεία), όπως το Visionace Plus της Vitabiotics, παράλληλα με τη συμβατική αντιγλαυκωματική θεραπεία, έχει καλύτερα αποτελέσματα στη μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης, στην ενίσχυση της οφθαλμικής ροής του αίματος και στην προστασία του οπτικού νεύρου. Τα θετικά αποτελέσματα εντοπίζονται τόσο σε δομικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο και βοηθούν στον έλεγχο του γλαυκώματος, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής.


Στην ομάδα που έλαβε αντιγλαυκωματική θεραπεία με οφθαλμικές σταγόνες σε συνδυασμό με αντιγηραντική θεραπεία που περιελάμβανε το Visionace Plus παρατηρήθηκε, συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου:

  •  32,4% μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης (ΙΟΡ), άρα 1,2% επιπλέον σε σχέση με όσους έλαβαν μόνο οφθαλμικές σταγόνες ως θεραπεία.
  •  40,5 % ενίσχυση της οφθαλμικής ροής του αίματος (OBF), άρα 6,3% επιπλέον από όσους έλαβαν μόνο οφθαλμικές σταγόνες.
  •  24,9% βελτίωση στο πλάτος παλμού (PA), άρα 2,2% επιπλέον από όσους έλαβαν μόνο οφθαλμικές σταγόνες.
  •  35,1% αύξηση στην πίεση αιμάτωσης οφθαλμού (OPP), άρα 7,6% επιπλέον και πάλι σε σχέση με όσους έλαβαν μόνο οφθαλμικές σταγόνες.
  •  Η στιβάδα των νευρικών ινών του αμφιβληστροειδούς (RNFL) παρουσίασε αύξηση 5,2%.

 Συμπερασματικά, η ομάδα που ακολούθησε αντιγηραντική θεραπεία, παράλληλα της συμβατικής, είχε χαμηλότερη ενδοφθάλμια πίεση και μεγαλύτερη βελτίωση στην οφθαλμική ροή του αίματος, στο πλάτος παλμού και στην πίεση αιμάτωσης οφθαλμού.

Το Visionace Plus είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη φροντίδα και την προστασία των ματιών και περιλαμβάνει ταμπλέτες και κάψουλες.


Οι ταμπλέτες περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, λουτεΐνη, μύρτιλλο (bilberry) και αντιοξειδωτικά που αποδεδειγμένα βοηθούν στην υγεία των ματιών, τη φυσική τους υγρασία και την καθυστέρηση της φθοράς τους, δρώντας κατά της γήρανσης των ματιών.Οι κάψουλες περιέχουν έξτρα λουτεΐνη και ωμέγα-3 για ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη και νευροπροστασία.Το Visionace Plus συμπλήρωμα διατροφής και είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ (Αρ. Γν. ΕΟΦ: 56722/29-07-2009) και διατίθεται στα φαρμακεία.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Douni Health Products ΑΕ: αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Vitabiotics στην Ελλάδα.


Τηλ.: 210 9941451, www.douni.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα «σημεία προσοχής» στην Υγεία για το 2024 καταγράφει η Ένωση
Ενημέρωση από την ΕΟΣ-ΣΠΑΝΟΠΑ με αφορμή την Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων






Σχετικά άρθρα

Η πρώτη τσίχλα με προβιοτικά για αδυνάτισμα στην ελληνική αγορά
Τσίχλα μαστίχας sugar free με προβιοτικά και ψευδάργυρο
Pharmasept Baby Care: Η πρώτη φροντίδα μετά τη μαμά
Καλύπτει κάθε ανάγκη της καθημερινής βρεφικής φροντίδας
Podia Διαβητικό Πόδι - Κρέμα Προστασίας και Περιποίησης
Προλαμβάνει, περιποιείται, ανακουφίζει από τα συμπτώματα του Διαβητικού Ποδιού
CeraVe: Η επανορθωτική κρέμα Advanced Repair Ointment έρχεται στην Ελλάδα
«Κλειδώνει» την ενυδάτωση και βοηθά στην επανόρθωση του επιδερμιδικού φραγμού