Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Στρατηγική συνεργασία για την παραγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων

28/3/2017 4:18:09 μμ
Sanofi και Lonza κατασκευάζουν μεγάλες εγκαταστάσεις στην Ελβετία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Οι φαρμακευτικές εταιρείες Sanofi και Lonza ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την κατασκευή και τη λειτουργία μιας μεγάλης εγκατάστασης καλλιέργειας κυττάρων θηλαστικών και με σκοπό την παραγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων.


Η στρατηγική συνεργασία με τη μορφή της κοινοπραξίας συνδυάζει την ισχυρή ανάπτυξη της γραμμής παραγωγής βιολογικών παραγόντων της Sanofi με την εμπειρία της Lonza στο σχεδιασμό, την κατασκευή, την έναρξη και τη λειτουργία της υπερσύγχρονης εγκατάστασης. Η αρχική επένδυση θα είναι περίπου 290 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (€ 270.000.000), τα οποία θα αποδοθούν ισομερώς από τις δύο εταιρείες.


Η κατασκευή της θα ξεκινήσει το 2017, εν αναμονή των αναγκαίων κανονιστικών εγκρίσεων και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία από το 2020.


«Οι επενδύσεις μας υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας για την παροχή πρόσβασης στους ασθενείς σε υψηλής ποιότητας θεραπευτικά μονοκλωνικά αντισώματα», δηλώνει ο Philippe Luscan, Executive Vice President, Global Industrial Affairs, της Sanofi. «Περίπου το 60% της γραμμής παραγωγής μας αποτελείται από βιολογικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των μονοκλωνικών αντισωμάτων, για σημαντικές θεραπευτικές κατηγορίες, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η ανοσολογία και τα αντιφλεγμονώδη, η νευρολογία και η ογκολογία. Η Lonza αποτελεί ένα ιδιαίτερα έμπειρο συνεργάτη σε αυτόν τον τομέα και οι δυνατότητες που θα δημιουργήσει αυτή η κοινοπραξία είναι κρίσιμης σημασίας για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ασθενών μας για αυτές τις σημαντικές θεραπείες».


Η στρατηγική συνεργασία επιτρέπει στη Sanofi να παράγει υψηλής ποιότητας, νέας γενιάς βιολογικούς παράγοντες και να εξασφαλίσει την άμεση πρόσβαση των ασθενών σε αυτούς. Παρέχει επίσης στη Lonza τις απαραίτητες ικανότητες παραγωγής μεγάλης κλίμακας καλλιέργειας κυττάρων θηλαστικών, βασιζόμενη στις θεραπευτικές πρωτεΐνες, επιτρέποντάς της έτσι να ωφελήσει στο βέλτιστο τους πελάτες της.


Οι εγκαταστάσεις θα αναπτυχθούν στο Visp της Ελβετίας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν