Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Στον εισαγγελέα ο ΙΣΘ για το site τηλεϊατρικής

11/6/2023 10:09:19 μμ
Τη νομιμότητά του διερευνά και ο ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά τον ΙΣΑ, και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «επιτίθεται» στο site υπηρεσιών τηλεϊατρικής, ανακοινώνοντας ότι θα προβεί σε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, ενώ παράλληλα θα ελέγξει πειθαρχικά όσους γιατρούς συμμετέχουν στις «απολύτως παράνομες», όπως τις χαρακτηρίζει, διαδικτυακές πλατφόρμες παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Επισημαίνει δε ότι «ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως η άυλη συνταγογράφηση, αποτελούν εργαλεία διευκόλυνσης των ασθενών. Δεν παύει όμως να αποτελεί ιατρική πράξη και πρέπει να είναι αποτέλεσμα της δια ζώσης εξέτασης του ασθενούς από τον θεράποντα ιατρό του».

Το ίδιο μήνυμα στέλνει και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υπογραμμίζοντας πως μοναδική εξαίρεση είναι -και κατά την κρίση του θεράποντος Ιατρού- η έκδοση γνωματεύσεων για επαναλαμβανόμενη φαρμακευτική αγωγή (χρονίως πασχόντων) και παραπομπή διαγνωστικών εξετάσεων για παρακολούθηση της πορείας ήδη διαγνωσμένης πάθησης.

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και τους ιατρικούς συλλόγους, διερευνά τη νομιμότητα αυτών των υπηρεσιών και εφόσον διαπιστωθεί συστηματική παραβίαση του θεσμικού πλαισίου και της ιατρικής δεοντολογίας, θα ζητήσει την περαιτέρω διεξαγωγή ελέγχου από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ενώ θα επεκτείνει τον έλεγχο και σε συνεργαζόμενους ιατρούς, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και λοιπές υγειονομικές δομές που συνεργάζονται με τα δίκτυα αυτά.

Παράλληλα εξετάζει την επιβολή των κατάλληλων διοικητικών και λοιπών κυρώσεων για την αποκατάσταση της ζημιάς που ενδεχομένως έχει προκληθεί εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, ενώ θα ενημερώσει και τους αρμόδιους ασφαλιστικούς φορείς σχετικά με τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών, προκειμένου να επιβληθούν περαιτέρω διοικητικές και άλλες κυρώσεις.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ
Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ