Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στο ΣτΕ ο Φ.Σ.Α. για τις υπογραφές των ασφαλισμένων

1/9/2014 11:09:59 πμ
"Την καταδικάζουμε ως ύποπτη τη συγκεκριμένη απόφαση" δηλώνει ο Φ.Σ.Α.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Στο Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) ενάντια στην απόφαση 62494/2014 του υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, σχετικά με το μέτρο που απαιτεί τη συγκατάθεση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για χορήγηση ακριβότερου σκευάσματος.


«Όχι μόνο είμαστε αντίθετοι αλλά την καταδικάζουμε και ως ύποπτη την συγκεκριμένη απόφαση» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Φ.Σ.Α., ο οποίος μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσει και πρόσθετους λόγους που αφορούν την ακύρωση της απόφασης αυτής.


Το ΣτΕ θα εκδικάσει την προσφυγή του Φ.Σ.Α. σε ολομέλεια στις 7 Νοεμβρίου 2014.


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, από τις 21 Αυγούστου, κατά την εκτέλεση συνταγών ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αν ο φαρμακοποιός επιλέξει φάρμακο ακριβότερο της φθηνότερης τιμής φαρμάκου, εμφανίζεται μήνυμα ενημέρωσης και συγκατάθεσης του ασφαλισμένου.

Το μήνυμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Το αυτόματο μήνυμα που εμφανίζεται στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με την επιλογή του μη φθηνότερου φαρμάκου αναφέρει: «Επιλέξατε φάρμακο με τιμή υψηλότερη της χαμηλότερης τιμής της συγκεκριμένης ομάδας φαρμάκων. Θα πρέπει να έχετε τη ρητή συγκατάθεση του ασφαλισμένου, καθώς και ο ασφαλισμένος να υπογράψει στο έντυπο της συνταγής ότι ενημερώθηκε και επιθυμεί να λάβει ακριβότερο φάρμακο. Σε αντίθετη περίπτωση, επιλέξτε φάρμακο με τη χαμηλότερη τιμή.»


Στη συνέχεια, οι φαρμακοποιοί χρειάζονται τη συγκατάθεση του ασφαλισμένου για να προχωρήσουν στην εκτέλεση της συνταγής, ενώ στο εκτυπωμένο φύλλο της εκτέλεσης της ηλεκτρονικής συνταγής ο ασφαλισμένος υποχρεωτικά θα υπογράφει κάτω από το ειδικό πεδίο που αναφέρει: «Ενημερώθηκα από το φαρμακοποιό για το χαμηλότερης τιμής φάρμακο και επιθυμώ να λάβω ακριβότερο φάρμακο».

 

Πηγή: sofokleousin.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου