Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Στο προσκήνιο ακόμα το θέμα του 25ευρου

2/10/2013 10:23:01 πμ
Κάθε δέκα χρόνια χρειάζεται κανείς νοσηλεία πιστεύει ο υπουργός
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Το ζήτημα των 25 ευρώ ανά νοσηλεία από 1η Ιανουαρίου 2014 φαίνεται να μη φεύγει από το προσκήνιο, καθώς ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Νέα της Κρήτης» τόνισε ότι θα θέσει ξανά το θέμα στην τρόικα, προφανώς λόγω της έντονης αντίδρασης της κοινής γνώμης.

Ο Α. Γεωργιάδης λοιπόν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθούν εισοδηματικά κριτήρια και ξεκαθαρίζει ότι θα εξαιρεθούν από το μέτρο οι χρονίως πάσχοντες.


Ωστόσο επιμένει στην άποψή του και δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι δεν είναι τόσο σοβαρό να πληρώνει κανείς 25 ευρώ «κάθε δέκα χρόνια που θα χρειαστεί νοσηλεία».


Συγκεκριμένα είπε ότι το μέσο κόστος νοσηλείας σε ένα δημόσιο νοσοκομείο είναι 500 ευρώ και με την εφαρμογή του μέτρου αυτού το κόστος αυτό θα διαμορφωθεί στα 525 ευρώ. Τα 500 θα τα δίνει το ταμείο και τα 25 ο ασθενής.


Παρεμπιπτόντως, ανέφερε ότι έχει καταφέρει να περιορίσει τεράστιες σπατάλες, σημειώνοντας πως το 2009 η εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη ήταν 5,6 δισ. ευρώ, ενώ φέτος θα κλείσει στα 2,3 δισ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου