Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Στην τελική ευθεία η θετική λίστα φαρμάκων

8/2/2016 8:38:14 πμ
Οι προθεσμίες τρέχουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ η θετική λίστα φαρμάκων των σκευασμάτων δηλαδή που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ και δόθηκε περιθώριο μέχρι σήμερα στις φαρμακευτικές εταιρίες ώστε να διατυπώσουν τις όποιες ενστάσεις τους. "Η συγκεκριμένη ανάρτηση θα συνεισφέρει ουσιαστικά στη διευκόλυνση, επιτάχυνση και ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής", αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΕΟΦ.
Στο μεταξύ οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν επισημάνσεις και σχόλια έως σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: thetiki-lista@eof.gr.

Ειδικότερα οι κατηγορίες προς αποζημίωση περιλαμβάνουν νέα γενόσημα φάρμακα, υβριδικά φάρμακα καθώς και καινοτόμα φάρμακα για σπάνιες νόσους όπως της πνευμονικής υπέρτασης, της  ηπατίτιδας, της σκλήρυνσης κ.α. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο υγείας η  θετική λίστα θα περιλαμβάνει 21 νέες δραστικές ουσίες , οι οποίες θα αποζημιώνονται

Αρχές Μαρτίου

Εν τω μεταξύ, τον Μάρτιο αναμένεται η επόμενη γενική ανατιμολόγηση των φαρμάκων. Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν στον ΕΟΦ μέχρι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στοιχεία των φαρμακευτικών προϊόντων, εν όψει της διαδικασίας. Τα στοιχεία και τα φύλλα έρευνας που θα υποβληθούν θα είναι σύμφωνα με τη συναλλαγματική ισοτιμία και δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ στις 04-01-2016.


Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, δεν θα εκδίδονται αυτοτελείς ή ξεχωριστές απαντήσεις προς τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τα θέματα τιμολόγησης. Οι παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων θα παραλαμβάνονται από το Τμήμα Τιμολόγησης Φαρμάκων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων στο πλαίσιο των διαδικασιών που περιγράφονται ανωτέρω και θα γίνεται η επεξεργασία τους αρμοδίως.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ