Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Στην Αθήνα το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Γηριατρικής Εταιρείας

4/6/2018 3:05:06 μμ
Θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2020
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Γήρανσης (Ε.Ε.Μ.Ε.Γ) και η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας (Π.Ε.Γ.Γ) έχουν αναλάβει ως επικεφαλής ακαδημαϊκοί φορείς το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο EUGMS στις 7-9 Οκτωβρίου, 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη διοργάνωση του οποίου δέχτηκαν να συμμετάσχουν ως Ελληνική Γηριατρική Ένωση οι Εταιρείες: Ελληνική Γηριατρική και Γεροντολογική Εταιρεία- ΕΓΓΕ, Ελληνική Εταιρεία Γηριατρικής Ογκολογίας – ΕΕΓΟ, Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης- ΕΦΙΑπ.

Πρόεδρος της Ε.Ε.Μ.Ε.Γ, www.eemeg.gr, είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος της European Geriatric Medicine Society- EUGMS 2020 και καθηγητής Γηριατρικής του Πανεπιστήμιου Nancy, της Γαλλίας, Αθανάσιος Μπενέτος, ενώ πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Γηριατρικής το 2020 και Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Γ.Γ είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Πατρών, Ιωάννης Ελλούλ.


Ο κύριος Μπενέτος είναι Έλληνας του εξωτερικού με καταγωγή από την Κύμη Ευβοίας και είναι ο εθνικός πρεσβευτής σε ότι αφορά τη Γηριατρική στην χώρα μας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, προσφέροντας προσωπικό έργο στην εκπαίδευση των Ελλήνων Ιατρών σε Γηριατρικά θέματα από το 2003 και λόγω της ενεργούς παρουσίας του στο Ευρωπαϊκό γηριατρικό γίγνεσθαι, είχε επισημάνει αρκετές φορές στις ελληνικές γηριατρικές εταιρείες, ότι η παρουσία της Ελλάδος τα τελευταία χρόνια ήταν ελλιπής, χαρακτηριζόταν αρνητικά από την EUGMS και ότι η ανάγκη να ακολουθήσουμε μια άλλη στρατηγική ήταν επιτακτική.


Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να τονιστεί εκ νέου η ανάγκη για αλλαγή, διοργανώθηκε συνάντηση στις 26 Ιουνίου 2017, όπου προσκλήθηκε το Δ.Σ της Ευρωπαϊκής Γηριατρικής Εταιρείας EUGMS για να συζητηθούν τα προβλήματα αλλά και να σφυγμομετρηθεί η πρόθεση των γηριατρικών ελληνικών εταιρειών στην προσπάθεια αυτή, αφού πρώτα είχε προηγηθεί, η από κοινού υποβολή του αιτήματος της Αθήνας στις 13/04 για την διεκδίκηση του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Γηριατρικής – EUGMS στην Ελλάδα.


Η επιτυχία αυτής της συνάντησης είχε ως αποτέλεσμα να στραφούν τα μάτια της Ευρώπης στην Ελλάδα με ενδιαφέρον και προσδοκία για νέα πράγματα και να προταθεί η χώρα μας ως υποψήφια μεταξύ της Σουηδίας και του Ισραήλ, προκειμένου να λάβει μέρος στον επίσημο διαγωνισμό διεκδίκησης του συνεδρίου της EUGMS στην Αθήνα, παρ' όλο που, η γηριατρική ειδικότητα δεν είναι ακόμα αναγνωρισμένη στην Ελλάδα.


Κατά την διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 στη Νίκαια της Γαλλίας, η Ελλάδα βγήκε νικήτρια!


Έτσι, στις 7-9 Οκτωβρίου 2020, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα φιλοξενηθούν στην χώρα μας περισσότεροι από 2500 γηρίατροι, γενικοί ιατροί, καρδιολόγοι, παθολόγοι, νευρολόγοι, βιολόγοι, ερευνητές από όλον τον κόσμο καθώς και επαγγελματίες υγείας.


Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η Ελληνική Ένωση Γηριατρικής έχει δεσμευτεί να διοργανώσει κύκλο προσυνεδριακών σεμιναρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και σε Βαλκανικές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής τα προσεχή έτη 2018-2019 καθώς και αρχές του 2020. Στόχος της Εταιρείας είναι η συσπείρωση όλων των δυνάμεων από τον Ελληνικό χώρο αλλά και τον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων και της Μεσογείου για την ανάπτυξη της Γηριατρικής στην περιοχή.

Η φετινή ημερίδα με τίτλο: «Ο ρόλος της διατροφής στην Υγιή Γήρανση» αποτελεί την αρχή αυτού του κύκλου προσυνεδριακών σεμιναρίων και θα διοργανωθεί στις 10 Νοεμβρίου 2018, στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών






Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης
Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο
Νέο Δ.Σ. για τον ΣΦΕΕ
Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου
ΣΥΦΑΚ: Επιτυχημένο το webinar για την αλλεργική ρινίτιδα
Διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον ΣΥΦΤΑ και τον ΣΟΦΛΑ
Ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην E.E.Φα.Μ.
Παραμένει στην προεδρία η Ντανιέλα Μάλο