Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Στη Morgan Stanley και την Profex Inc. περνάει η «Κορρές» Α.Ε.

27/12/2017 1:08:42 μμ
Για επέκταση στις διεθνείς αγορές και την παγκόσμια εδραίωση της μάρκας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά από 21 χρόνια δραστηριοποίησης στη βιομηχανία των φυσικών καλλυντικών, η εταιρεία ΚΟΡΡΕΣ προχωρά σε μια στρατηγική κίνηση, η οποία θα επιτρέψει την ενίσχυση της ανάπτυξής της στις διεθνείς αγορές και την εδραίωση του brand παγκοσμίως.


Η ΚΟΡΡΕΣ επιτρέπει την είσοδο της Morgan Stanley στο μετοχικό της κεφάλαιο, ενώ θα συνεργαστεί και με μια κινεζική εταιρεία διανομής δερμοκαλλυντικών προϊόντων, την Profex, συνάπτοντας μια σύμβαση αποκλειστικής διανομής και χρήσης σημάτων. Σύμφωνα με αυτήν τη σύμβαση, η Profex θα αναλάβει τη διανομή των προϊόντων της ΚΟΡΡΕΣ στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάου!


Με τη συμφωνία αυτή θα εξασφαλιστεί ουσιαστικά η χρηματοδότηση των πλάνων διεθνούς ανάπτυξης, όχι μόνο στις αγορές προτεραιότητας σε Ευρώπη και Αμερική, αλλά σε νέα πολλά υποσχόμενα διεθνή εδάφη, όπως η Κίνα, η οποία θα είναι η νέα αγορά που θα προστεθεί στο διεθνές δίκτυο της ΚΟΡΡΕΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο Γιώργος Κορρές εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει τη μάρκα και συνεχίζει την ουσιαστική δραστηριοποίησή του. 

Λεπτομέρειες της συμφωνίας

Η νέα επενδυτική συμφωνία ορίζει ότι ο Γιώργος Κορρές και μέλη του οικογενειακού του περιβάλλοντος συμφωνούν να εισφέρουν στην εταιρεία Nissos Holdings (CY) Ltd., («Nissos»), η οποία κατά την παρούσα χρονική στιγμή ανήκει εξ ολοκλήρου στον Γιώργο Κορρέ, μετοχές που αντιστοιχούν στο 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ για ίδιο αριθμό μετοχών και ποσοστού στη Nissos.


Οι εταιρείες North Haven Private Equity Asia IV, L.P., υπό διαχείριση επενδυτικό κεφάλαιο της Morgan Stanley, μέσω της NHPEA Maiden Holding B.V. («NHPEA») και η Profex Inc. («Profex») έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν (μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) μετοχές στη Nissos, 56% και 14% αντίστοιχα. Η NHPEA και η Profex θα αποκτήσουν τις παραπάνω μετοχές της Nissos καταβάλλοντας συνολικά 48,3 εκατ ευρώ σε μετρητά.

Η Nissos, μέσω της παραπάνω αύξησης κεφαλαίου έχει συμφωνήσει να αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχούν σωρευτικά στο 52,3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ, σε τιμή κτήσης 5,08 ευρώ ανά μετοχή.


Μετά την ολοκλήρωση αυτή η Nissos θα έχει αποκτήσει άνω του 82% των μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ, συνεπώς θα προβεί σε άμεση υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3461/2006 για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ. Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, αποτελεί βούληση των μερών να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos έως 10 εκατ. ευρώ με σκοπό να χρηματοδοτήσουν τη μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου Εταιρειών ΚΟΡΡΕΣ.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συμφωνίες και υπηρεσίες ταχείας παράδοσης ενισχύουν τη θέση της στην αγορά
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε 21 χιλιάδες ασθενείς στην Κίνα






Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης
Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο
Νέο Δ.Σ. για τον ΣΦΕΕ
Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου
ΣΥΦΑΚ: Επιτυχημένο το webinar για την αλλεργική ρινίτιδα
Διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον ΣΥΦΤΑ και τον ΣΟΦΛΑ
Ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην E.E.Φα.Μ.
Παραμένει στην προεδρία η Ντανιέλα Μάλο