Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στερεύουν τα φαρμακεία από φάρμακα

26/5/2015 11:28:34 πμ
«Δεν μπορούμε να συντηρούμε εμείς τη φαρμακευτική περίθαλψη» λένε οι φαρμακοποιοί...
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, μεταξύ των Προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων και των Φαρμακευτικών Συνεταιρισμών των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και Σερρών, παρουσία του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, έγινε σαφές πως ο φαρμακευτικός κλάδος ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΠΛΕΟΝ να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της φαρμακευτικής περίθαλψης του ελληνικού λαού.


 

Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών αναφέρθηκαν τα θεσμικά προβλήματα του κλάδου που δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση και τα οποία αφορούν άμεσα την λειτουργία των φαρμακείων και τη διάθεση των φαρμάκων από την πολύμηνη πλέον, καθυστέρηση των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς.

 


Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Όλοι συμμεριζόμαστε τον αγώνα και τις δυσκολίες της Πολιτείας στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Της επισημαίνουμε όμως ότι εάν δεν δρομολογηθεί άμεσα η κατά προτεραιότητα κάλυψη της φαρμακευτικής δαπάνης, αναγκαστικά θα οδηγηθούμε, λόγω ελλείψεως ρευστότητας, στο τελικό στάδιο της αδυναμίας αγοράς φαρμάκων από τις φαρμακευτικές εταιρείες, γεγονός το οποίο θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για τη Δημόσια Υγεία.


Καλούμε την πολιτεία να ανταποκριθεί στις ευθύνες της απέναντι στον ελληνικό λαό αντιμετωπίζοντας το φάρμακο ως πρώτιστης ανάγκης κοινωνικό αγαθό και να αντιληφθεί ότι οι φαρμακοποιοί και οι συνεταιρισμοί δεν έχουν άλλα περιθώρια αντοχής να στηρίζουν το σύστημα της φαρμακευτικής περίθαλψης από δικούς του πόρους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο