Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

ΣτΕ: Nόμιμο το κούρεμα ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου

25/6/2013 11:30:49 πμ
Εξανεμίζονται οι ελπίδες για αποζημίωση των παρόχων υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
Εξανεμίζονται οι ελπίδες για μια έστω και μερική αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε το κούρεμα των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που έγινε τον Μάρτιο του 2012, και προκάλεσε ζημιά της τάξης των 1,8 δισ. ευρώ σε φαρμακευτικές εταιρείες και λοιπούς προμηθευτές υγείας, καθώς με απόφαση του το ΣτΕ το έκρινε συνταγματικό και νόμιμο. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες είχαν λάβει ομόλογα της τάξης των 5 δις ευρώ ως κάλυψη των οφειλών του δημοσίου για χρέη της περιόδου 2007-2009.

Σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, το PSI κρίθηκε νόμιμο κι έτσι δεν δικαιώνονται αποζημίωσης όσοι είχαν στραφεί κατά της σχετικής απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης .

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από επτά χιλιάδες ομολογιούχοι (φυσικά πρόσωπα, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΔΟΕΑΠ, φαρμακευτικών εταιρειών, ΤΕΙ Καβάλας κ.λπ.), είχαν απευθυνθεί στο ΣτΕ με προσφυγές που στρέφονταν κατά των πράξεων του υπουργικού συμβουλίου (5 και 10/2012), των αποφάσεων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI.

Η δημοσίευση της σχετικής απόφασης αναμένεται με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, δηλαδή μετά τις 17 Σεπτεμβρίου 2013.


Πηγή: healthview.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με πρόεδρο και πάλι τον Χ. Κετσιμπάση
Οι αιτήσεις είχαν ήδη ξεπεράσει τις 1000 σήμερα το πρωί






Σχετικά άρθρα

Μεγάλη πτώση στις μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών
Εν μέσω βομβαρδισμών στη Μέση Ανατολή
ΣΦΕΕ: Στηρίζει την υιοθέτηση Ψηφίσματος για τις Σπάνιες Παθήσεις
Υπογράφτηκε από 26 χώρες και από την Ελλάδα
ΕΟΠΥΥ: Προσοχή, εκστρατεία εξαπάτησης πολιτών μέσω e-mail
Εμφανίζονται ως ειδοποιήσεις για επιστροφή χρημάτων
Αυξάνονται οι ασθενείς που λένε «ναι» στη διανομή ΦΥΚ κατΆ οίκον
Οι αιτήσεις είχαν ήδη ξεπεράσει τις 1000 σήμερα το πρωί