Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Στα δίχτυα της Interpol 16 ιστοσελίδες παράνομης πώλησης φαρμάκων

10/1/2018 10:37:10 πμ
Καταζητούνται οι τρεις αλλοδαποί διαχειριστές τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της διεθνούς επιχείρησης «Pangea X» για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και πώλησης φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων μέσω διαδικτύου, ολοκλήρωσε την έρευνα για 16 ιστοσελίδες, οι οποίες προωθούσαν και πωλούσαν πλήθος παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, σε παγκόσμιο επίπεδο.


Υπενθυμίζεται ότι η Pangea X είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση κατά της παράνομης πώλησης φαρμάκων και ιατρικών συσκευών μέσω διαδικτύου, την οποία συντονίζει η Interpol σε συνεργασία με διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Μέχρι σήμερα έχει οδηγήσει στο κλείσιμο 3,5 χιλιάδων ιστότοπων παγκοσμίως, στην αναστολή περίπου 3 χιλιάδων ηλεκτρονικών διαφημίσεων για παράνομες φαρμακευτικές ουσίες και στην κατάσχεση άνω των 25 εκατομμυρίων παράνομων σκευασμάτων, εκτιμώμενης αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων Η.Π.Α.


Η τελευταία υπόθεση, η οποία κατέληξε στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος των διαχειριστών 16 ιστοσελίδων, αφορούσε στοιχεία που παρείχε η Ιnterpol στις ελληνικές αρχές, τα οποία ερευνήθηκαν και αξιολογήθηκαν.


Από την έρευνα διαπιστώθηκε η παράνομη δραστηριότητα αυτών των ιστοσελίδων και επιβεβαιώθηκε ότι ήταν κατοχυρωμένες, μέσω ελληνικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου-φιλοξενίας.


Στην έρευνα συνεργάστηκε βεβαίως και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), ο οποίος έκρινε ότι τα προς πώληση φάρμακα και σκευάσματα είναι στο σύνολό τους εν δυνάμει ψευδεπίγραφα, αγνώστου προέλευσης και αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας και ως εκ τούτου επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.


Από την ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που επακολούθησε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τριών αλλοδαπών υπηκόων (Ηνωμένου Βασιλείου, Πολωνίας και Ουκρανίας) στη διαχείριση των 16 επίμαχων ιστοσελίδων.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, για τις παράνομες δραστηριότητες των ιστοσελίδων ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Europol και της Interpol, καθώς και οι αστυνομικές αρχές των χωρών κατοικίας των αλλοδαπών διαχειριστών, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και προβάλλει ότι έχει τις καλύτερες τιμές στη χώρα






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών