Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Στα 4,7 εκ. ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ από τους ΦΚΑ

10/1/2018 9:34:14 πμ
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα απόδοσης των εισφορών του 2018
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά την πλήρη απόδοση των εισφορών που εισπράχθηκαν το 2017 για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, σε χθεσινή τους συνάντηση, καθόρισαν το χρονοδιάγραμμα απόδοσης των εισφορών στον ΕΟΠΥΥ και για το 2018.


Οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α. και Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.) απέδωσαν για πρώτη φορά το 2017 στον ΕΟΠΥΥ το 100% των εισφορών που εισέπραξαν για λογαριασμό του, οι οποίες ανήλθαν σε 4,77 δισ. ευρώ.

Στο 100% θα αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ οι εισφορές που εισπράττονται για λογαριασμό του και το 2018, οι οποίες σύμφωνα με τον εγκεκριμένο κοινωνικό προϋπολογισμό θα ξεπεράσουν τα 4,7 δισ. ευρώ.


Όπως υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας, η θετική πορεία των οικονομικών του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, η πλεονασματική λειτουργία του Ε.Φ.Κ.Α. και η απόδοση του 100% των εισφορών, που εισπράττονται για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ, είναι καθοριστικής σημασίας στην πολιτική υποστήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας που υλοποιεί η κυβέρνηση τα τελευταία τρία χρόνια.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, η χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά, τα ειδικού καθεστώτος και τις διευθύνσεις των υγειονομικών περιφερειών αυξήθηκε από 143,4 εκατ. ευρώ το 2015 σε 576,3 εκατ. ευρώ το 2016 και σε 744,7 εκατ. ευρώ το 2017. Το ποσό της χρηματοδότησης από τον ΕΟΠΥΥ προς το δημόσιο σύστημα υγείας αναμένεται να ξεπεράσει τα 800 εκατ. ευρώ το 2018.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι το επόμενο διάστημα, θα εντείνει τις προσπάθειές της για τη θεμελίωση και την ενίσχυση των δομών κοινωνικού κράτους με ακόμα πιο αποφασιστικό τρόπο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του