Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σούπερ μάρκετ στην Εύβοια πουλάει φάρμακα!

19/5/2015 9:53:16 πμ
Καταγγελία του Π.Φ.Σ. και του Φ.Σ. Ευβοίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Σούπερ μάρκετ εντός των ορίων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας πουλάει παράνομα φαρμάκων και Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ., και μάλιστα σε τιμή μεγαλύτερη της προβλεπόμενης Ανώτατης Λιανικής Τιμής! Ο Φ.Σ. Ευβοίας κατήγγειλε το γεγονός προσκομίζοντας πωλούμενα φαρμακευτικά σκευάσματα, απόδειξη αγοράς των ανωτέρω φαρμάκων από το εν λόγω σούπερ μάρκετ, καθώς και φωτογραφία από το ράφι του καταστήματος, στην οποία φαίνονται τα προς πώληση φάρμακα.


 

Ο Π.Φ.Σ. και ο Φ.Σ. Ευβοίας απέστειλαν σχετικό έγγραφο στον Ε.Ο.Φ., με κοινοποίηση στο Υπουργείο Υγείας, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, και ζητούν την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 95 παρ. 7 εδ. β΄ του Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α΄ 167) καθώς και τον έλεγχο για την εύρεση της πηγής, από την οποία το σούπερ μάρκετ προμηθεύεται παρανόμως τα προς πώληση φάρμακα και ΜΥΣΥΦΑ.


 

Η αστυνομική υπηρεσία της περιοχής διαπίστωσε την παράνομη πώληση των σκευασμάτων αυτών και τώρα πλέον αναμένεται η επιβολή κυρώσεων από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.).

 

Σημειωτέον ότι η διάταξη του άρθρου 95 παρ. 7 εδ. β΄ του Ν. 4172/2013 προβλέπει ότι: «Όποιος χωρίς να έχει τα από το νόμο προβλεπόμενα προσόντα και τη σχετική αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές, πωλεί φάρμακα ή φαρμακευτικά προϊόντα αντιποιούμενος έργο φαρμακοποιού, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής από πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ με απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Φ. Οι ανωτέρω ποινές επιβάλλονται σωρευτικά με οποιαδήποτε άλλη προβλεπόμενη ποινή.»


 

Όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι του Π.Φ.Σ.:

«Καθίσταται εκ των ανωτέρω απολύτως σαφές ότιη έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση του Π.Φ.Σ. και του Φ.Σ. Εύβοιας κινητοποίησε τους καθΆ ύλην αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι επιλήφθηκαν άμεσα και το παραβαίνονσούπερ μάρκετ θα υποστεί τις κατά νόμο συνέπειες.

Αποδεικνύεται λοιπόνη σημασία της κοινής και συντονισμένης δράσης Π.Φ.Σ. και Φαρμακευτικών Συλλόγων,προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανάλογες έκνομες συμπεριφορές, οι οποίες θέτουνσε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία και πλήττουν το ελληνικό φαρμακείο.

Για το λόγο αυτό Π.Φ.Σ. καλεί τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους σε εγρήγορση προκειμένου αφενός μεν να αποτρέπονται, αφετέρου να καταστέλλονται ανάλογες έκνομες συμπεριφορές.»

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο