Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σκοπιμότητα για τα αναλώσιμα καταλογίζει ο Κ. Λουράντος στον ΕΟΠΥΥ

20/7/2017 9:50:03 πμ
Η ατελής ηλεκτρονική συνταγογράφηση και οι τιμές αποζημίωσης τα σημεία τριβής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος συνεχίζει τον αγώνα κατά του ΕΟΠΥΥ, με νέα επιστολή προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Σωτήρη Μπερσίμη.


Αναφερόμενος στις οδηγίες συνταγογράφησης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες ο ΕΟΠΥΥ (δείτε τις εδώ), ο κ. Λουράντος εκφράζει την "έκπληξή" του, καθώς απαιτούνται από τους φαρμακοποιούς "γραφειοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες θα έπρεπε να είχε καταργήσει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση".


Όπως αναφέρει ο κ. Λουράντος, φαίνεται ότι το εγχείρημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης "έχει καταρρεύσει", σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είχε εκθειάσει το σύστημα την ημέρα υπογραφής της συλλογικής σύμβασης για τα αναλώσιμα και τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και σε αυτό είχε στηρίξει όλη του τη στρατηγική,


Γράφει χαρακτηριστικά: "Το να ζητάτε από τους φαρμακοποιούς να προβαίνουν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες τις οποίες θα έπρεπε να είχε καταργήσει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση (όπως π.χ. έλεγχος ατομικών βιβλιαρίων, έλεγχο υπογραφών ιατρών, υπερσυνταγογράφηση, λανθασμένες ιατρικές διαγνώσεις, μη ταύτιση διάγνωσης και χορηγούμενης ποσότητας υλικών κ.λ.π.), είναι εκτός κάθε λογικής και αποδεικνύει την παταγώδη αποτυχία του ηλεκτρονικού συστήματος."


Παράλληλα τονίζει ότι έχει γίνει η πρόταση για την επίλυση του προβλήματος, που είναι η ένταξη στο σύστημα όλων όσων απαιτούνται (κόφτες, φραγμούς κλπ.), "ώστε να μην επιτρέπονται κατά την συνταγογράφηση παρεκτροπές και λάθη, τα οποία αργότερα επιρρίπτονται στους φαρμακοποιούς ως δήθεν λάθη δικά τους."


Τέλος επαναλαμβάνει και το θέμα των τιμών των αναλωσίμων, αφήνοντας αιχμές ότι ο στόχος του κ. Μπερσίμη είναι να μη χορηγούνται τα προϊόντα αυτά από τα φαρμακεία:

"Επίσης θεωρούμε ότι η προσπάθειά σας να επιτύχετε εξορθολογισμό δαπάνης για τα προϊόντα αυτά στον Οργανισμό σας θέτοντας τιμές αποζημίωσης μικρότερες από αυτές της χονδρικής τιμής, με τις οποίες τα προμηθεύονται τα φαρμακεία, και ταυτόχρονα να απαγορεύετε στους φαρμακοποιούς να εισπράττουν την προκύπτουσα διαφορά, είναι όχι μόνο απαράδεκτη, αλλά και απαγορευτική στο να χορηγούνται αυτά τα προϊόντα μέσω των φαρμακείων μας, πράγμα το οποίο ίσως επιδιώκετε."

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας των Φαρμακοποιών






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης